Vânzările scăzute au generat regândirea strategiei: Maserati amână lansarea noilor modele și întrerupe producția până în 15 ianuarie

de Daniel Popescu
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a început să întrerupă producția la 3 uzine până spre jumătatea lunii ianuarie ca urmare a vânzărilor în scădere și ar putea amâna lansarea celor 3 modele planificate pentru 2018.

Maserati a raportat vânzări de 35.500 de unități în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Totuși, ultimele luni au adus o scădere accelerată a vânzărilor, de 4% în Europa și de 15% în Statele Unite ale Americii, ceea ce a generat o creștere a stocurilor. Pentru a rezolva această problemă, Maserati a luat decizia drastică de a limita producția și va profita și de perioada vacanței de sărbători.

Potrivit unor surse din cadrul sindicatelor muncitorilor, producția lui Ghibli și Quattroporte de la uzina de la Grugliasco va fi oprită până în 15 ianuarie, în condițiile în care muncitorii au fost trimiși acasă din 15 decembrie. De asemenea, și producția lui Levante de la uzina din Mirafiori va fi întreruptă din 20 decembrie până în 15 ianuarie. În schimb, producția modelelor Granturismo și Grancabrio va fi întreruptă mai puțin, până în 8 ianuarie, după ce a fost sistată în 15 decembrie.

Pentru moment, oficialii Maserati și cei ai Grupului Fiat-Chrysler nu au comentat informațiile, însă se anticipează că problemele înregistrate în prezent vor determina Maserati să amâne planurile inițiale care vizau lansarea a 3 modele pe parcursul anului viitor.

Pe listă era și coupe-ul Alfieri, care a fost prezentat încă din 2014 și despre care se vehiculează că va fi lansat abia la sfârșitul acestui deceniu.

De altfel, Fiat își planificase pentru 2018 vânzări totale de circa 75.000 de unități, însă este greu de crezut că italienii se vor apropia de această valoare.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Maserati
    Pacat...comparativ cu modelele germane care seamana cu niste cutii dpdv al design-ului, italienii stiu sa faca masini.
    5 11
  • @Maserati
    vezi tu nu poti fi cu toate, sa ai design si sa nu scartzie :)))))))
    12 3
  • Acceasi problema si la Alfa Giulia. Masina arata superb, am facut un drive test cu ea, bate si suna din toate incheieturile de zici ca era posedata. In 2017 nu mai poti avea pretentii cu un comportament din asta. Ca sa nu mai zic de spatiul interior, sub orice critica.

    Maserati nici macar design nu are pe ultimele modele, mie unul imi par masini chinezesti, cu toate ca am fost mare fan.
    8 3
  • eu m-am lecuit cum de am pus fundu in Giulia, nici n-am avut nevoie sa o mai conduc, scaune foarte putin confortabile
    cat despre maserati, pai Ghbli este cea mai overpriced , cu putine dotari, si inutila masina scoasa pe piata in in ultimul deceniu
    pe ghibli o cumpara numai hipsterii care vor musai emblema maserati pe masina, si atat. trebuie sa fii afon sa cumperi masina aia.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru