Vanzarile Toyota, in scadere dupa 9 ani

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 22.10.2008
Toyota va inregistra in 2008 un declin de 2% a vanzarilor, pentru prima data din 1999 incoace.

Esential

9.3 milioane unitati va vinde grupul Toyota in 2008
2% este rata scaderii la capitolul vanzari.

Pentru prima data in secolul XXI, Toyota se astepta sa nu mai inregistreze o crestere a vanzarilor. Dupa 1999 Toyota a consemnat de la an la an rezultate din ce in ce mai bune, in ceea ce priveste vanzarile si profitul.

Analistii de pe piata auto estimeaza ca primul producator din lume va inregistra un declin de doua procente la capitolul vanzari, comparativ cu rezultatele aferente anului precedent.

Conform datelor preliminare, Toyota va vinde in 2008, la nivelul intregului grup, 9.3 milioane de unitati, cu 700.000 mai putine decat tinta de vanzari stabilita pentru acest an.

Cifra acopera vanzarile marcilor Toyota, Lexus,Scion, Daihatsu si Hino. La inceputul lui 2008, brandul nipon a stabilit o tinta de vanzari de 9.85 milioane unitati, cifra care a fost revizuita in scadere de doua ori, mai intai la 9.50 milioane si apoi la 9.30 milioane.

Chiar si in aceste conditii, Toyota ramane in topul producatorilor din industria auto, dar isi diminueaza serios sansele de a ajunge la 10 milioane de unitati vandute intr-un an, telul companiei japoneze.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru