Vehiculele hibride pot cauza cancerul

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Campul electromagnetic la care este expus soferul unui vehicul hibrid poate cauza in timp aparitia cancerului.

Pentru multi soferi si constructori auto vehiculele hibride sunt solutia unui viitor mai curat si mai eficient din punct de vedere al consumului de carburant. Se pare insa ca vorbim de o conceptie gresita potrivit unui grup de cercetatori americani, care au afirmat ca vehiculele hibride sunt daunatoare organismului uman din cauza campurilor magnetice pe care le emit.

Aceste campuri sunt omniprezente in viata fiecaruia, de la telefonul mobil la uscatorul de par, insa expunerea prelungita pune problema unor niveluri alarmante ale radiatiilor, care pot produce cancer. Acest tip de radiatii sunt emise de cablurile ci conexiunile electrice ale vehiculelor hibride, localizate in apropierea soferului.

Potrivit unor teste initiale efectuate asupra unor vehicule hibride, valorile inregistrate in habitaclul acestor modele au inregistrat rezultate dezastruoase. Mai mult decat atat, "Institutul american de medicina" si "Organizatia de lupta impotriva cancerului" au recunoscut ca o astfel de expunere creste riscul imbolnavirii.

Toyota si Honda au reactionat prompt la aceste acuze si au declarat ca modelele produse de ei respecta limitele radiatiilor.

Cu toate acestea in prezent nu este impusa nici o limita clara privind nivelul minim al radiatiilor pe care un vehicul trebuie sa il respecte. Cercetatorii nu vor insa sa alarmeze populatia dar nici sa ignore aceasta problema.

via | MotorAuthority

Taguri: Honda, Toyota

Comentarii (8)

  • PeTrOl
    "un grup de oameni americani din industria petrolului ...."Fsss
    1 0
  • AndreiRN
    Studiu
    Acum as vrea sa vad rezultatele unui studiu a celor ce detin Hibride in ultimi 10 ani in Japonia si SUA si daca au un % mai ridiicat de cazuri de cancer. Altfel este doar propaganda.Si sistemul de aprindere a oricarui motor produce un flux electromagnetic extrem de puternic.
    0 0
  • vehicule hibride
    cei din industria petrolului incearca sa ne abureasca, comandand studii in acest domeniu
    0 1
  • yeah yeah....si potrivit cercetatorilor americani, nu exista nici incalzire globala. Bullsh*@!
    0 1
  • AndreiRN
    Cercetatori
    De aceea lumea intreaga se consulta cu cercetatori ROMANI. Hahahahahaha......Uni fac confuzie intre cercetatori si politicieni dar ...... atat pot ei. Si culmea este ca iarna trecuta a fost una din cele mai friguroase din ultimil timp. Pe tot globul.
    0 0
  • luatzi-va tata hibride!
    si Frankenstein tot un hibrid era....
    0 0
  • audist
    sibil si altii
    Mi-as lua hibrid sau tesla daca asa vea bani. din pacate sunt genul innebunit dupa condusul sport iar bani de tesla inca nu am. dar probabil ca atunci cand voi avea ma voi duce si imi voi lua un vehicul electric care consuma mult mai putin ca cel pe care il am.dc? in primul rand pt a le da americanilor peste fata lor imputzita.
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Cu banii de pe priusu ala
    iti iei un C32AMG care merge cu 300 la ora ... si nu consuma petrolu asa rau ... macar stii ca dai banu pe un mercedes ... (aiurea commentu n-are nici o treaba cu subiectu:)) )
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru