Vehiculele verzi încep să pună stăpânire pe Nurburgring: în top 5 sunt două reprezentante de soi

de Cornel Șocariciu
Luni, 05.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hibridele și electricele devin din ce în ce mai performante, iar recordurile de pe Nurburgring deținute în trecut de vehiculele cu motoare termice încep să cadă.

Circuitul de la Nurburgring a devenit a doua casă a constructorilor auto. Indiferent că produci hothatch-uri sau supercar-uri, testele finale trebuie să le faci pe Iadul Verde. În ultimul timp, mașinile verzi au reușit să se apropie de performanțele vehiculelor cu motoare termice, iar recordurile de pe Nurburgring au început să cadă.

Pe locul cinci în topul celor mai rapide mașini de stradă care au mers pe Nurburgring se clasează Porsche 918 Spyder. Supercarul hibrid dezvoltat de nemți a reușit să parcugă Iadul Verde în 6 minute și 57 de secunde. Radical reușește să puncteze pe locul patru cu SR8, dar pune mâna și pe locul doi cu ajutorul lui SR8LM.

Între cele două vehicule produse de britanici s-a inserat un italian pur-sânge: Lamborghini Huracan Performante. Supercarul din Sant'Agata Bolognese a reușit să acopere cei 21 de kilometri ai Iadului Verde în doar 6 minute și 52 de secunde.

Și uite că am ajuns și la cel mai rapid vehicul de stradă care a mers pe Nurburgring: NIO EP9.

Supercarul electric are patru motoare electrice și oferă 1.380 de cai putere. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.7 secunde, iar asfaltul de la Nurburgring a fost parcurs în 6 minute și 45.9 secunde.

Comentarii (5)

  • E doar începutul.
    5 1
  • inexorabil
    …sfârșitului automobilului.
    4 5
  • someone
    si mclaren p1 LM unde e ?
    1 1
  • Arogantul
    Inexorabil chiar are dreptate, degeaba ii dati manute rosii
    1 1
  • daaa...ne pedepseste dumnezo...adica pe unii dintre noi, asa, mai pacatosi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru