Vești bune de la Toyota, Honda și Mazda: aluminiul utilizat de la Kobe Steel pentru componente îndeplinește normele de siguranță

de Daniel Popescu
Joi, 19.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota, Honda și Mazda au anunțat că aluminiul utilizat de la Kobe Steel pentru plafoane și alte componente de caroserie pentru mașini îndeplinește normele de siguranța rutieră.

Cu numai o săptămână în urmă, Kobe Steel, unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume, a anunțat că numeroase produse din aluminiu și cupru livrate în ultimii 10 ani nu îndeplinesc standardele de calitate.

Printre cele circa 500 de companii afectate în întreaga lume și se numără și numeroși constructori auto, care au anunțat imediat că declanșează investigații pentru a afla dacă mașinile realizate cu materie primă de la Kobe Steel sunt sigure, iar primele rezultate sunt încurajatoare.

Toyota, Honda și Mazda au anunțat că aluminiul utilizat de la Kobe Steel nu respectă specificațiile agreate prin contract, însă cu toate acestea îndeplinește normele de siguranța rutieră. "Am confirmat că materia primă satisface standardele internaționale și propriile noastre standarde pentru cerințele legate de siguranță și fiabilitate ale mașinilor noastre", menționează Toyota într-un comunicat de presă.

Japonezii au menționat anterior că au folosit aluminiu de la Kobe Steel pentru vehicule Toyota și Lexus.

Anunțul celor 3 constructori sugerează că problemele celor de la Kobe Steel nu sunt chiar atât de grave cum s-a crezut inițial, chiar dacă cerințele contractuale nu au fost respectate. Nissan este un alt constructor japonez care a demarat investigații, însă acestea nu au fost încă finalizate.

În ultimii ani, aluminiul este utilizat de constructori pentru plafon sau alte elemente de caroserie ca urmare a faptului că este ușor, ceea ce permite implicit scăderea masei vehiculelor.

Între timp, Kobe Steel a recunoscut că nici piesele metalice folosite la producția de motoare și anvelope nu au respectat calitatea indicată pe etichetă.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru