Vești proaste pentru industria auto: vânzările de mașini noi au scăzut cu 3.7% în martie în Europa de Vest

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 08.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele mai mari cinci piețe auto din Europa au înregistrat vânzări în scădere pentru mașinile noi în lună martie, ca urmare a noilor teste WLTP și a incertitudinilor legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Piețele auto mature din Europa de Vest au dat primele semne de revenire în luna februarie, pe fondul unei creșteri ușoare a vânzărilor, însă datele prezentate pentru luna martie sugerează că acesta a fost de fapt un simplu foc de paie.

Potrivit datelor compilate de compania de analiză LMC Automotive pe baza datelor furnizate de instituțiile naționale, vânzările de mașini au scăzut în luna martie de 3.7% în Europa de Vest.

Astfel, toate cele cinci mari piețe auto din Europa au afișat vânzări în scădere pentru a treia lună a anului: Germania a scăzut nesemnificativ cu 0.5%, în timp ce Franța a raportat o scădere cu 2.3%, Marea Britanie cu 3.4%, iar Spania cu 4.3%. De departe, cea mai mare scădere din top 5 a fost înregistrată de Italia, care a raportat vânzări mai mici cu 9.6%.

În total, în luna martie au fost înmatriculate 1.64 de milioane de mașini noi în Europa de Vest, în scădere de la 1.7 milioane de unități în martie 2018. "Luna martie a reprezentat un pas înapoi pentru regiune", afirmă analiștii LMC Automotive.

În acest context, în primul trimestru al anului, vânzările de mașini noi au scăzut în Europa de Vest cu 3.5%, la 3.78 de milioane de unități.

Scăderile sunt puse pe seama problemelor de implementare ale testelor WLTP, dar și ca urmare a incertitudinilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Anterior, LMC Automotive estima că piața auto din Europa de Vest va crește în acest an cu 0.8%, însă în urma rezultatelor din primul trimestru a modificat estimarea și anticipează acum o creștere de numai 0.3%.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Anonim
    Pai nimica nu poate creste la infinit !
    15 0
  • Scrooge
    @ anonim....Exact...titlu de cancan.....vestile sunt foarte bune....o scadere de 3.7 este egal cu 0. Mai iau si unii o pauza de la arunca banii pe fiare.
    16 1
  • Bibicu
    @ Scrooge - nu sunt de acord ca o scadere de 3.7% a vanzarilor e egala cu 0 (decat daca e 3.7% din 0 adica vanzarile erau 0 dinainte). Surprinzator o sa descoperi ca va creste dobanda la credite, se devalorizeaza leul si cresc preturile din cauza acestei scaderi care pare departe de noi.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru