Vettel, la un pas de descalificare pentru incidentul de la Baku? Germanul este aproape să fie suspendat pentru o cursă

de Daniel Popescu
Marti, 27.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost aproape să fie descalificat din cursa de la Baku după ce l-a lovit intenționat pe Lewis Hamilton sub Safety Car. Germanul a acumulat deja 9 puncte de penalizare și riscă să fie suspendat pentru o cursă.

Incidentul dintre Sebastian Vettel și Lewis Hamilton din Marele Premiu al Azerbaidjanului este departe de a se încheia, ca urmare a apariției de noi informații despre modul în care comisarii de cursă au judecat cazul.

În timp ce rula sub Safety Car, Hamilton a ieșit dintr-un viraj și a părut să încetinească, iar Vettel nu a avut timp să frâneze și l-a lovit ușor din spate. Revoltat din cauza atitudinii rivalului său, Vettel a ajuns paralel cu Hamilton și apoi a intrat ușor intenționat în britanic, fiind ulterior penalizat cu 10 secunde stop-and-go.

Publicația germană Auto Motor und Sport susține însă că Vettel a fost foarte aproape să fie descalificat din cursă pentru gestul său. Sursa citată afirmă că neclaritățile din regulament și implicarea lui Vettel în lupta pentru titlu au condus la o pedeapsă mai blândă. "Nu există nicio regulă care să impună o penalizare pentru o coliziune deliberată și a existat teama de a interveni prea mult în lupta pentru titlu cu o penalizare drastică.

Vettel a fost aproape să vadă steagul negru", susține publicația citată.

Chiar dacă locul 4 obținut la Baku i-a permis chiar să-și extindă avansul în fruntea clasamentului general, problemele lui Vettel sunt departe de a se încheia. Pilotul Scuderiei Ferrari a primit deja nouă puncte de penalizare, iar regulamentul prevede suspendarea pentru o cursă în cazul în care un pilot ajunge la 12 puncte de penalizare într-un interval de 12 luni.

Astfel, în cazul în care va primi încă 3 puncte de penalizare în cursa următoare din Austria, Vettel nu va putea concura în Marea Britanie. Două dintre punctele de penalizare urmează să se șteargă după cursa din Austria, însă germanul va fi în continuare la numai 5 puncte de o suspendare de o cursă până la Marele Premiu al Malaysiei din luna octombrie.

Via SkySports

Comentarii (54)

  • 4 titluri Newey
    Isi va strange maxilarele alea de cal si va merge pe burta, poate i-o trage Max:) deci, in ultimii 2 ani a avut probleme cu: piloti intarziati, cu Max, Kvyat, Kimi(coechipierul in care a intrat de 3 ori!), Hamilton. Serios, el e normal, ceilalti sunt nebuni.
    31 31
  • Are atatea puncte de penalizare doar pentru ca universul comploteaza impotriva lui....
    21 25
  • Senna l-a scos pe Prost din cursa si nu a primit puncte de penalizare.
    34 13
  • FIA= bosorogi fara minte , au distrus F1 .....
    28 9
  • @AyrtonSenna1991 Senna l-a scos pe prost, dupa ce anul precedent (daca nu ma inseala memoria, Prost il scosese pe Senna).
    In plus, exista cu siguranta un alt regulament acum fata de ce era atunci.
    24 6
  • Stiu.Prost l-a scos pe Senna în 89 Senna pe Prost în 90 pe același circuit Suzuka.Piloții din aceea perioada sunt pentru mine niste eroi carora nu le pasă de regulament care era mai puțin restrictiv si pilotau așa cum credeau ei de cuvinta.
    18 6
  • Păsau
    4 4
  • Mda, Jean-Marie Balestre, Prost stie de ce :)
    7 4
  • @hjbgk Noroc ca presedintele actual al FIA e Jean Todt......
    4 4
  • @dubfire
    Balestre dușmanul de moarte al lui Senna.
    8 2
  • Eu inteleg ca l-a enervat Hamilton. Inteleg si sa mergi in dreptul lui si sa-i faci semne cu degetul. Dar sa-i lovesti masina mi se pare nesportiv si marlanesc, mai ales ca sunt sportivi de prima clasa si platiti pe masura si exemple pt altii

    Atunci ce sa te miri de maimutoii din trafic care sar la bataie.

    P.S. Nu tin nici cu unul nici cu altul. Ba mai mult, sunt fan curse de anduranta, dar acum s-a nimerit sa ma uit si la F1 (ma uit doar rar)
    15 1
  • serban
    @dubfire
    Da, era un alt regulament, unul care-i lăsa pe piloți să fie bărbați și nu domnișoare de pension. Un regulament de pe urma căruia nu a avut de suferit nimeni și a avut de câștigat spectacolul. Păi acum, Villeneuve, Senna, sau Schumi, ar fi suspendați cursă de cursă pentru pilotaj periculos ! Apropo, mă întreb, Hamilton o fi fost oare la medicina legală să-și scoată certificat ? La șocul fizic și cel psihic suferite, ar fi pe deplin îndreptățit să ceară daune !
    24 11
  • si FIA isi freaca mainile de bucurie ca au o portita sa relanseze campionatul; astia doar asa pun problema, ca cica spectacol
    14 1
  • Da Serban, era alt regulament, si inaintea aceluia a fost altul in anii '60-'70, cand pilotii erau si mai "barbati". Erau asa de barbati incat acei ani au fost numiti "The Killer Years".
    Apropo, The Killer Years e unul din cele mai bune documentare despre F1.
    9 7
  • Esti prea profund mircea....nu pot sa urc pana la nivelul tau si a celor ce-ti apreciaza comentariile.
    6 6
  • pai solutia era sa le dea steag negru la amandoi si nu mai aveau dileme.
    asa, ne miam de unde tot apar cocalarii care sicaneaza lumea in trafic, inclusiv booureanu.
    18 7
  • si as vrea sa vad un meci de box de caritate intre cei 2..
    11 2
  • aloooo lasa lasa Mclaren merge perfect :)))))))))))))))))
    8 1
  • Nu era bai nene Vettel fetita... Acum este prea barbat?
    11 5
  • Sa vezi niste mucosi care vorbesc de era Senna....care compara ce nu e de comparat...rasul curcilor.
    7 13
  • Max_rain
    Max e de 10 ori mai barbat decat fetita plangacioasa de la fierari! Cat de penibili sunt fanii lui care inainte il injurau pe Max ca e agresiv acum brusc, fetel al lor e "barbat"! :)))) hai mah, pa bune....
    6 18
  • Singapore 2012, Vettel incetineste brusc in spatele SC, Button il evita cu greu in ultima clipa.Ancheta, analiza comisiei, concluzie: Vettel nevinovat.
    Acum cereti black flag pt Hamilton ? wtf ?

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/102796
    http://www.f1reader.com/news/button-and-vettel-incident-under-investigation-57699
    19 7
  • @Baron
    Adică ce daca ești mai tânăr nu ai voie să admiri epoca aia sau cum? Din cate stiu eu era Senna nu s-au prea văzut la noi , abia după revoluție pe Eurosport în limba engleză.Ce știi tu despre Ayrton Senna? Ai urmărit măcar documentarul despre viață lui? Omul ăsta înainte de toate a concurat cu o pasiune nebună si nu a luat parte la nici un joc politic. Bine că știm să criticăm pe alții.
    10 5
  • Tu poti sa admiri ce nu ai ma baiete. In epoca aia nu doar F1 dar in general cei care faceau sport, indiferent care era ala era barbati. Era o lume in care existau barbati. Acum sunt doar femei. Iar in actuala F1 doar cativa sunt barbati. Asa, vreo 2-3. Daca tot vrei sa vorbesti cu mine.
    3 6
  • Vettel merita un dus rece, cel mult cateva locuri penalizare pe grila. Sa-l suspende o cursa ar fi monoton - s-ar plictisi Hamilton in Austria.
    5 3
  • @Baron
    Sunt fan Fernando Alonso.Consider ca a făcut destule pentru sportul asta.Câți piloti din F1 si-ar mai riscă viața concurând la Indy500 mai ales la ce accidente au avut Bourdais si Dixon? Poate Verstappen în rest nu vad pe nimeni.
    PS. Am 27 de ani am apucat epoca Hakkinen-Schumacher
    si stiu cum era odată în comparație cu competiția de carton din ziua de azi unde primează banul în fața talentului.
    10 1
  • serban
    @AyrtonSenna1991
    Nu prietene, F1 s-a văzut la noi încă din 1971 și până la mijlocul anilor '80, pe TVR1. Apoi ne-am mutat pe bulgari, sârbi și unguri, după care Eurosporr, RETE ale lui Berlusconi, sau RTL,
    După părerea mea, filmul "Senna" este un laudatio deșănțat, de care cred că nici măcar Ayrton nu ar fi mândru. Să nu uităm că F1 nu a început în Brazilia cu Senna, înaintea lui au mai fost Fittipaldi cu două titluri mondiale și Piquet cu trei ! Senna, și ceilalți din generația lui, au avut șansa să concureze exact în perioada exploziei mediace a formulei 1, expunerea lor a fost uriașă și uite așa lumea nu prea mai știe cine au fost Stewart, sau Peterson, dar toți știm pe de rost despre Senna, Prost, sau Mansell !
    13 3
  • Dueluri ca pe vremea lui Damon Hill si Schumacher, mai rar vom vedea.
    https://www.youtube.com/watch?v=NHCb2J3h6QY
    3 1
  • @Serban
    Eu la perioada 84-89 mă refeream. Nu vreau să o fac pe deșteptul dar am auzit si de Jackie Stewart triplu campion mondial " Scotianul zburător " celebru prin interviul luat lui Senna la Adelaide în 90 , Jochen alt mare campion mort la Monza în sesiunea de calificare in celebrul viraj Parabolica , Ronnie Peterson cel mai rapid pilot al anilor 70 mort și el la Monza. Ai uitat la categoria piloti brazilieni să îl pui pe Carlos Pace un alt as mort prea devreme în urma unui accident de avion si lista cu piloti buni poate continua de la Jim Clark la Tazio Nuvollari sau Pietro Bordino.
    5 0
  • @Serban
    Dacă nu îți place filmul poți citi cartea " The life of Senna " scrisă de Christopher Hilton cafe cuprinde părerile lui Ron Denis , Franck Williams , Martin Brundle , Gerhard Berger si multi alti despre talentul și caracterul lui Senna.
    PS Schumacher a refuzat să apara în această carte
    4 2
  • Mai bine ati auzi voi de Hamilton nu de atata Senna.
    11 8
  • Mircea cine e idolul lui Hamilton si ce reacție a avut tot Hamilton când a primit casca lui Senna în Canada?
    14 0
  • serban
    @AyrtonSenna1991
    Vezi ? Îl ții minte pe Stewart, dar pentru acel interviu incomod luat lui Senna, nu pentru cursele făcute pe vechiul Nurburgring ...
    Să fim înțeleși, Senna, Villeneuve și Schumi sunt preferații mei dintotdeauna. Dar, că este film, că este carte, memorialul despre viața cuiva nu poate fi obiectiv. Ce pot spune Dennis, sau Berger, în plus, decât aceleași laude, ce pot face, în plus, decât aceeași "zeificare" a personajului ? Prefer să-l țin minte pe Senna așa cum l-am perceput eu, genial ca pilot, "câine" ca și comportament pe pistă și dorință de victorie, posedat și exaltat în viața de zi cu zi !
    6 0
  • unu altu
    Prost>Senna
    2 15
  • @serban
    Ai tot respectul meu. Dar eu mai cred că Senna era un om de cuvânt și deosebit de incomod pentru cei de la FIA. Posibil să mă înșel dar Interzicerea sistemelor electronice în 94 nu au fost întâmplătoare plus lipsa lui Schumacher de la înmormântarea lui Senna. Dar încă o dată posibil să mă înșel.
    1 0
  • Filmul despre Senna a fost super..Dincolo de faptul ca personalitatile din F 1 s-au grabit sa-l elogieze pe Ayrton Senna in minte mi-au ramas intiparite 2 secvente: reactia lui Senna la accidentul lui Ratzenberger si reactia lui Prost la accidentul lui Senna..reactiile celor doi au aratat ca dincolo de rivalitatile de pe circuit , pilotii raman oameni
    6 2
  • FIA a decis sa investigheze din nou incidentul dintre Hamilton si Vettel sa vada daca ar fi trebuit sa fie luate si alte masuri in afara de penalizarea cu 10 secunde..Rezultatul investigatiei va fi spus cu prilejul Marelui Premiu al Austriei
    15 2
  • https://www.motorsport.com/f1/news/f1-vettel-fia-investigation-ferrari-924519/
    The FIA has decided to hold a formal investigation into whether or not further action is required against Sebastian Vettel following his controversial clash with Lewis Hamilton behind the safety car at the Azerbaijan Grand Prix.

    Amid ongoing suggestions that motor racing’s governing body was not satisfied with the 10-second stop-go penalty handed to Vettel for his part in the move, the FIA confirmed on Wednesday that the situation was being looked into again.

    A spokesman for the FIA said that evidence would be evaluated next week and a decision on whether or not more action is needed will be made before the next race at the Red Bull Ring.

    A FIA statement said: “Following the recent incident at the Azerbaijan Grand Prix in which Car 5 (Sebastian Vettel) was involved in a collision with Car 44 (Lewis Hamilton), on Monday 3rd July, the FIA will further examine the causes on the incident in order to evaluate whether further action is necessary.

    “A statement regarding the outcome of this process will be made available before the upcoming Austrian Grand Prix.”

    (More to follow)


    @Daniel Popescu
    Dati si voi stirea in lb. romana s-ar putea sa asistam la o bomba saptamana viitoare, desi cred ca Ferrari isi vor folosi mult influenta politica si sponsorii sa nu il baneze.
    P.S: Sincer nu este corect si 10 secunde stop and go plus drumul pe linia boxelor si sa il baneze o cursa. Hai sa recunoastem ca dubla penalizare e prea mult. Ce s-ar putea face ar fi sa ii anuleze punctele castigate in Baku si gata.
    15 4
  • Anonim
    Eu personal daca eram Jean Todt, il suspendam pe Charlie Whiting pana se analizau datele. Vettel a intrat din greseala in Hamilton, pentru ca oricum nu avea ambele maini pe volan dar problema este de fapt alta. Directorul de cursa nu a analizat bine situtia de la inceput, si ma refer la:
    - incidentul dintre Bottas si Raikkonen, incidentul dintre Ocon si Perez, care a dus la pana lui Raikkonen + problemele lui Massa de mai tarziu.
    - gramada de resturi de pe pista, si faptul ca Hamilton a condus periculos la al doilea restart. Perez si Massa au crezut ca Hamilton il impinge pe Vettel in ei si in ciudat acestui fapt, ambii l-au protejat.

    Personal cred ca cei de la Ferrari vor depune o plangere, sunt multe necunoscute despre cum se aplica regulile si cum se face ca numai pilotii Ferrari sunt pedepsiti. Ah si Sainz. Cred ca Vettel si Sainz sunt in pole-position la pedepse!
    4 3
  • Mai bine ii penalizeaza pe amindoi, ca nici Ham nu a fost corect si l-a provocat pe Vettel. Sa inceapa amindoi cursa urmatoare ultimii pe grila ar fi cel mai corect. Atunci sa vezi spectacol !!!
    5 15
  • bernie
    http://www.skysports.com/f1/news/12433/10930391/sebastian-vettel-clash-with-lewis-hamilton-to-face-further-fia-probe

    Vettel urmeaza sa fie in analiza si lupa FIA. Personal cred ca va primi o suspendare pentru una din cursele urmatoare.

    Ce spun suporterii orbi ai lui nu mai conteaza. Minciunile lui au fost devoalate. Faptele vor conta in analiza FIA. Sunt curios ce vor face unii de pe aici cand va veni Vetel spasit sa isi ceara scuze si sa recunoasca a a gresit!!
    4 3
  • Eu nu inteleg de unii considera ca ambii piloti trebuie sa fie pedepsiti deoarce din datele furnizate de catre telemetrie arata ca unul a procedat corect.. sunt de acorc ca unii comisari nu judeca unele faze cu aceiasi ochi.. Si Bottas trebuia sa fie pedepsit pentru acrosajul de la inceputul cursei
    5 0
  • querty
    Vettel trebuie pedepsit clar. Pentru ca acele 10 sec au fost parfum. El repeta un comportament ostil si arogant la adresa celorlalti piloti indiferent de numele lor. Nu se mai poate asa. L-a lovit intentionat pe Hamilton atunci cand s-a dus langa, el putea sa ii rupa o suspensie. Trebuie pus la punct cu fermitate si severitatea impusa de regulament. Daca are nervi sa ii verse in calificari si in pilotarea masinii in cursa. Si, sa fie mai atent la masina din fata.
    2 3
  • Am gasit pedeapsa pentru Vettel: sa-i dea in Austria masina lui Alonso :))
    8 0
  • @radu- e prea tare pedeapsa :)))))))))))))))))
    1 1
  • @Baron
    :)) am uitat sa spun ca sunt 2 conditii: sa se garanteze ca prinde Q3 si ca rezista masina pana la final :))
    2 0
  • Ce spuneti de combinatia asta din 2018 Vettel si Alonso al Ferrari ?
    1 1
  • Mi-ar placea combinatia asta - Vettel are nevoie de un coechipier pe masura - nu contest talentul lui Raikkonen, insa Alonso e putin mai sus ca Raikkonen. Alonso a plecat de la Ferrari in conditii nu prea amicale, depinde cum il agreeaza Arrivabene (asta daca hotararea aducerii lui Alonso depinde de el). Fiind fan al lui Alonso, tare mi-e frica sa nu se retraga din F1, desi daca as fi chemat la Ferrari m-as intoarce fara prea mari pretentii financiare.
    2 1
  • Recunosc nu sunt fan Alonso dar char m-as bucura ca Alonso sa revina la Ferrari chair daca Vettel nu cred ca ar fi deacord
    In orice caz cred ca la anul vom avea niste mutari interesante la principalele echipe
    2 0
  • Schumy
    Un cuplu Alonso-Vettel cu o masina ca cea din anul asta asigura titlul la constructori in 2018.
    3 0
  • Andras
    "Alonso himself made some cryptic suggestions over the Baku weekend about his moves for next season, saying that things in other teams were not as fixed as they may appear. Has the Baku road rage incident opened things up there?
    Alonso’s quarrel was with Luca Montezemolo and the short lived Ferrari team boss Marco Mattiacci (above). Sources say that he is still extremely well regarded by Ferrari engineers and his performances this season in an uncompetitive McLaren have been superb." J.Allen.
    1 0
  • Pentru bani cred ca Alonso va ramine la Mc Laren.
    1 0
  • E clar ca Montezemolo va hotari, cu pixul din mana lui Arrivabene.
    1 1
  • Alonso si Vettel la Ferrari? nu cred..Ganditi-va ca nici Alonso si nici Vettel nu vor accepta sa fie scutieri..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru