Vicepreședintele Mini: "Nu excludem ideea unor modele mai mari decât Clubman"

de Sebastian Toma
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clubman, cel mai mare model din oferta actuală Mini, nu va rămâne pentru multă vreme cel mai mare autoturism al britanicilor, anunță englezii de la Autocar.

Esential 158 de milimetri are în plus noul Clubman în raport cu Countryman la capitolul lungimea caroseriei.
Mini Clubman, modelul break lansat de marca britanică la Salonul Auto de la Frankfurt, nu va fi cel mai mare automobil oferit vreodată în portofoliul companiei. Chiar dacă MINI nu pregătește în viitorul apropiat un model mai mare, englezii nu exclud lansarea unei mașini care să fie chiar mai mare decât Clubman. În prezent, Clubman este mai mare decât Countryman, SUV-ul mărcii britanice, dar viitoarele modele ale companiei ar putea să depășească granițele existente. nu va rămâne cel mai mare produs din oferta mărcii din Oxford, titrează englezii de la Autocar.

Noul Mini Clubman: imagini și informații oficiale

"Nu sunt sigur cine a stabilit limitele tradiționale de dimensiuni ale modelelor Mini. Doar fiindcă marca se numește Mini, nu înseamnă că trebuie să avem doar mașini minic. Nu ar trebui să ne limităm, cu toate că nu trebuie să vă așteptați la un model mai mare în viitorul apropiat.

Obiceiurile sunt greu de schimbat, dar odată ce încerci ceva nou îi vei găsi beneficiile pe măsură ce te adaptezi la el. Cred că Mini este mai mult decât o mașină și recunosc liniile mărcii stabilite de clienții istorici și de tradiționaliști, pe care le și respect, dar lumea evoluează și lucrurile trebuie să se adapteze", a declarat Sebastian Mackensen, vicepreședinte senior Mini, în cadrul unui interviu acordat englezilor de la Autocar.

Sebastian Mackensen s-a alăturat Grupului BMW în octombrie 2013, pe postul de șef de vânzări global al mărcii Mini. În martie 2015 a fost promovat pe postul de Vicepreședinte senior al mărcii Mini.

Prețuri Mini Clubman în România

Urmareste Automarket
Următorul proiect important al celor de la Mini este succesorul lui Countryman, model care promite să fie "un SUV autentic".
Nu este clar dacă această definiție ar putea duce și la creșterea dimensiunilor caroseriei, sau dacă primul SUV de la Mini își va păstra dimensiunile odată cu schimbul de generație. În orice caz, Mackensen consideră că definiția și interpretarea viitorului Mini ar trebui să fie dată de clienți, iar lansarea unor modele mai mari să fie dictată de dorințele acestora.

Mini va renunța și la Paceman, pe lângă Coupe și Roadster

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Scorpionul_negru
    In afara de Paceman si Roadster care nu se ma fabrica din pacate nu imi place nimic de la Mini ! Mai ales stopurile prea mari de la noile modele.
    3 2
  • Cred ca ceea ce lipseste din oferta celor de la MINI e un model concurent pentru Smart si Toyota IQ. Asta i-ar apropia din nou de filozofia de marca din trecut.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru