Victorie de povestit nepoților pentru Citroen în WRC: Kris Meeke a făcut slalom printre mașini parcate în drumul spre triumf în Raliul Mexicului

de Daniel Popescu
Luni, 13.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kris Meeke a câștigat etapa din Mexic a Campionatului Mondial de Raliuri după ce a făcut slalom printre mașini parcate în urma unui derapaj.

Raliul Mexicului, a treia etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, a oferit duminică unul dintre cele mai spectaculoase finaluri.

Kris Meeke, unul dintre piloții echipei Citroen, avea un avans de peste 40 de secunde înaintea ultimei probe speciale, însă nord-irlandezul a fost la un pas să rateze victoria. Meeke a derapat pe o suprafață îngustă de macadam, iar apoi a făcut slalom prin mai multe mașini parcate pe margine înainte de a reveni pe traseu.

În ciuda timpului pierdut, pilotul echipei Citroen a reușit să obțină victoria cu un avans de 13.8 secunde în fața lui Sebastien Ogier.

"Am fost prins pe picior greșit de o denivelare după săritura din virajul rapid de dreapta. Sunt un tip norocos. Este un mod inedit de a termina un raliu și nu mi-am dorit asta. Încercam cu disperare să găsesc o cale de ieșire dintre mașinile parcate. Mi-au trecut multe prin cap", a admis el la finalul etapei.

Meeke a devenit lider în Raliul Mexicului după probele speciale de vineri, iar un derapaj suferit de Ogier pe parcursul după-amiezii de sâmbătă l-a transformat în mare favorit la victorie.

Chiar dacă a fost învins de Meeke, Ogier a preluat conducerea clasamentului general cu 66 de puncte și este urmat de Jari Matti Latvala cu 58 de puncte, în timp ce locul 3 îi revine lui Thierry Neuville (Hyundai) cu 48 de puncte.

Via Motorsport, WRC

Comentarii (2)

  • Au mai facut-o si altii :)

    https://www.youtube.com/watch?v=eFvs7JLl0_A
    2 0
  • dragnea ftw
    de ce a luat-o in sens invers? era beat?!
    nu era nicio masina in directia lui. a incercat sa calce pe cineva pe acolo?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru