VIDEO: 10 minute de emotie si raliuri cu Walter Rohrl

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.12.2009
Considerat de multi cel mai bun pilot de raliuri din toate timpurile, Walter Rohrl a avut o cariera fantastica, ale carei momente de senzatie pot fi admirate in filmul urmator.

Comentarii (13)

  • schumi
    Grupa B
    Oare ce s-ar fi intamplat in 86-87 cu masinile de grupa B daca in Lancia Delta S4 ar fi fost Walter si nu Henri ?
    3 0
  • as21ro
    ce vremuri...
    istorie... parca se traia altfel in acele vremuri...
    4 0
  • Multumim
    Extraordinar clipul.Multumim Mircea pentru ca l-ai postat,sa ridicat parul pe mine de emotie, mi-am adus aminte de niste amintiri frumoase pe care le am in motorsport, poate il bagi si la newsletter sa afle lumea ce inseamna sportul asta si mai ales ce a fost, cu siguranta raliul este cel mai frumos sport cu motor.Anii 80-90 au fost epoca de aur a raliurilor, apogeul fiind grupa B.Walter Rohrl a fost un mare pilot, recunoscut pentru succesul lui la volanul Audi-ului Quattro si nu numai.Audi Quattro a fost si va ramane dupa parerea mea cel mai frumos audi facut vreodata si una din cele mai frumoase masini.Da, parca se traia altfel in acele vremuri, cele mai frumoase masini s-au construit atunci, masini adevarate, piloti parca invincibili la volanele lor, adevarati eroi pentru atatia care i-au iubit si ii iubesc in continuare pe acesti maestri.Sa ii respectam si pe ai nostrii pentru ca nu le este usor nici lor prin ce dificultati trec in special financiare, problemele cauzate de federatii, de familie, riscurile, presiunea si mica recompensa care e doar in inima lor.Odihneasca-se in pace si maestrul Laurentiu Moldovan si Lucian Garbacea Sr.Ambii au avut norocul pana la urma, sa moara asa cum au vrut, in masina de raliu.
    10 0
  • bmw power
    ia sa vezi fani audi, ce or sa sara in sus de fericire acuma.
    7 5
  • rorhl
    da, da uite ce mentalitate avea omu;
    1. 'i have never been interested in winning by one second. i want to win by 10 minutes. it delights me much more.'
    2. 'are you resigned to the fact that the new peugeot is just too fast for the audi?' 'no, i only know that ari vatanen is too fast for me'.
    5 0
  • GRUPA B
    Extraordinar,ce vremuri.Walter Rohlr a gasit in parcul de service degete prinse in eleron.Ce fanatici erau fanii ,doreau cu orice pret sa atinga masina in timp ce trecea pe proba.Ce stapanirea aveau acesti eroi sa piloteze maxim atack printre mii de oameni.
    Pacat de Toivonen ,poate el era cel mai bun,daca nu era Corsica 86
    6 0
  • interesant
    Un om care a stiut sa se opreasca. Respect.
    5 0
  • sincer acum...
    nu pot intelege ce se tot bate apa in piua cu papagalii astia 2 obositi (walter si vatanen) care impreuna au 3 titiluri de campioni mondiali... au altii singuri cat ei la un loc! asa ca din partea mea, departe de-a fi ei 2 cei mai mari piloti de raliuri! ah, si nu veniti ca prostii pe aici sa ma luati cu vrajeala obosita ca "erau alte vremuri", ca nu tine!
    2 9
  • @eu
    ma omule, stai frumos in banca ta ca habar nu ai ce vorbesti.era grupa B si ceea ce nu intelegi tu e ca masinile alea nu aveau sisteme electronice sa le tina pe drum si aveau 600+ cp si un cuplu ce ar face de rusine aproape orice masina cu pretentii sport din ziua de azi.Comparand masinile de azi din WRC cu grupa B e ca si cum ai compara un citroen C5 cu un Ford Shelby Mustang GT500 din '69.De ce crezi ca FIA o interzis grupa B?de usor ce era?au murit piloti, au murit spectatori, accidente foarte grave care au intrat in istorie.Ce vezi tu azi pe Eurosport e nimic pe langa ce a fost.Din respect pentru oamenii aia ai putea macar sa te abtii de la comentarii inutile.Ei au facut raliul ce e in ziua de azi iar moartea lui Toivonen a pus capac grupei B.La fel ai zice si de Ayrton Senna nu? Cine dracu e si Senna asta? Schumy e cel mai tare.Papagal obosit esti tu, auzi tati? daca te pun pe un logan pe un traseu de la noi cred ca nu stii nici sa iei un viraj da tu faci piloti consacrati "papagali obositi".E plina tara de oameni ca tine si noi credem ca presedintele e cea mai mare problema a tarii.
    7 1
  • Bacground.
    Asa se scrie istoria automobilismului.
    Cu dezamagiri, abandonuri, tristeti, iesiri in decor, lipsuri, frustrari ... purgatoriul prin au trecut toti acesti mari campioni pentru a atinge maiestria, aceasta forma de arta. Merg cu tenacitate pe drumul lor pentru a ne isufletii pe noi privitorii, pentru ai inpira pe ei, restul pilotilor. Printre ei cu siguranta si ai nostri piloti mentionati de "Mowgli". Doar nesansa, fractiunea de secunda, a facut ca drumul lor sa se sfarseasca mult prea repede.
    Cavaleri ai riscului care platesc un pret atat de mare pentru ca noi sa putem privi astfel de imagini.
    4 0
  • adn opel
    pt eu
    D-nul EU,ai un cap bun de aruncat,WALTER este o legenda,priveste bine si vezi cum stapaneste si imbina unele din cele mai bune scoli de pilotaj,finlandeza si europeana,nu stiu daca esti in stare sa franezi cu stangul si sa accelerezi cu dreptul ,cred ca ai cadea in nas,cel mai mare papgal esti tu,priveste acolo ca este arta,nu sisteme antiderapaj,cutii secventiale la milisecunde cu schimbatul,si inca ceva daca te duc cu OPELUL meu la 200 pe un drum forestier faci ceva moale pe tine ,hai sa auzim de bine ,cinste acestor eroi .
    5 1
  • adn opel
    mai taci ma pustane cu 200 pe forestier, ca tu n-ai prin 200 in viata ta, nici macar pe sosea!
    2 1
  • un pilot fantastic cu o capacitate de adaptare incredibila
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru