VIDEO: Accident cu urmări grave în Formula 4: un pilot de 17 ani are ambele picioare amputate

de Daniel Popescu
Joi, 20.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul de Formula 4 Billy Monger are ambele picioare amputate în urma unui grav accident suferit duminică după ce l-a lovit violent din spate pe un alt pilot.

Cursa de Formula 4 desfășurată duminică pe circuitul de la Donington Park a fost umbrită de un grav accident. Britanicul Billy Monger în vârstă de numai 17 ani a lovit puternic din spate un alt pilot care concura cu o viteză semnificativ mai mică și care i-a apărut brusc în față, astfel că nu a avut timp să reacționeze.

Echipajele de intervenție au avut nevoie de două ore pentru a-l scoate pe Monger din monopost, iar ulterior acesta a fost transportat pe calea aerului la centrul medical Queens.

În urma rănilor suferite, britanicul a intrat în comă indusă, iar doctorii au anunțat că au fost nevoiți să-i amputeze ambele picioare. "Starea lui Monger este critică, dar stabilă, iar semnele vitale indică progrese", au precizat organizatorii Formulei 4 într-un comunicat de presă, adăugând că îl vor trezi pe pilot din comă indusă în următoarele zile.

Consecințele accidentului amintesc puternic de Alex Zanardi, pilotul italian care a fost nevoit să-și amputeze ambele picioare în urma unui accident suferit în 2001 în seria americană CART, pentru ca ulterior să devină multiplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • In astfel de momente inteleg de ce se preocupa toata lumea din F1 si din alte competiti de siguranta pilotilor.Uni spun ca periolul creste adrenalina si responsabilitatea pilotilor ca cea ce fac nu este o gluma si ca lucrurile ar trebui lasate asa deoarece astfel de accidente nu prea au loc.Dar si când au loc e groaznic.Baiatul acesta care probabil avea visuri mari si un viitor in fata acum s-a nenorocit pe viata.Pacat.
    14 0
  • Doamne ferește...
    0 0
  • pacat ... avea toata cariera in fata. sper doar ca va scapa cu bine si va reusi sa isi revina dupa acest soc.
    cine stie, poate avem nevoie de un sistem automat care sa detecteze momentul in care o masina dintr-un grup compact este muuuuuult mai lenta decat restul pilotilor care vin din spate si sa faca o oprire de urgenta a tuturor masinilor din spate ... sau orice alta varianta de atentionare
    1 0
  • dragnea ftw
    ar trebui ca masurile de siguranta sa fie ca in F1 la toate cursele cu motor.
    totusi, in acest caz pare ca a intarziat sa ia o decizie de evitare, n-a fost pe faza.
    eu ma tot gandesc cat de depasiti ar fi actualii campioni daca oricine si-ar permite sa se inscrie (de mic, evident).
    1 1
  • Hamilton si Button au donat sume de bani pentru acest pilot..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru