VIDEO: Cea mai confortabilă suspensie auto din lume sare peste obstacole și a fost construită de Bose

de Bogdan Mirică
Marti, 09.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bose, producătorul de sisteme audio, a construit la un moment dat și o suspensie. Aceasta era extrem de confortabilă și chiar putea sări peste obstacole.

Am auzit cu toții de Bose, producătorul de sisteme audio care echipează în prezent și numeroase automobile de pe piață. Se pare că la un moment dat Bose a vrut să își extindă aria de expertiză în industria auto. O mână de ingineri și cercetători au fost puși la treabă în încercarea de a da naștere celei mai confortabile suspensii din lume. O sarcină de neimaginat și, aparent, imposibil de atins, având în vedere că vorbim despre o companie care a produs doar sisteme audio. Și totuși, Bose a reușit.

Oamenii implicați în acest proiect au dezvoltat o suspensie care limitează mișcările caroseriei și care nu transmite nimic în habitaclu. Imaginile următoare demonstrează diferențele dintre o mașină echipată cu o suspensie de serie și una echipată cu suspensia Bose. Nici măcar la frânarea de urgență, mașina nu dă semne vizibile de tangaj.

Urmareste Automarket
Mai mult, grație unui sistem care rămâne secretul celor care l-au dezvoltat, mașina echipată cu suspensia Bose poate sări peste un obstacol, cum ar fi o groapă, o bordură sau un limitator de viteză.

Din păcate, suspensia creată de Bose era prea grea și prea scumpă pentru a putea ajunge în producția de serie.

Tehnologia nu a fost însă complet abandonată, Bose reușind să folosească principiul său de funcționare în construirea unor scaune mai confortabile pentru șoferii de camioane.

via cnet

Comentarii (4)

  • DESTUL de fain as putea spune...
    3 1
  • _steli
    Priectul de mai sus si testele respective au fost facute prin 2001-2002 daca bine retin, iar principalul impediment l-a constituit costul ridicat de productie. Numai sistemul costa cat un hatch-back.
    Oricum foarte interesant!
    10 1
  • cineva
    Foarte tare!
    La noi ar fi foarte utila partea cu saritul :)
    Cred ca ar sta masina mai mult in aer decat pe sol, daca ar sari peste toate gropile:)
    21 1
  • mai bine suspensia asta costisitoare adugata ca optiune la un Bentley Beiyatrefgaaaa decat ceasul ala dar...90% dintre cumparatorii de Bentley cred ca vor alege tot ceasul
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru