VIDEO: Ford Transit sarbatoreste 45 de ani si 6.000.000 de exemplare

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.05.2010
Ford isi sarbatoreste dublu utilitara care a avut cel mai mare succes in istoria industriei auto. Transit implineste 45 de ani in anul in care Ford a produs exemplarul cu numarul 6.000.000.

Ford a avut doua motive de sarbatoare la sfarsitul saptamanii trecute, atunci cand de pe linia de fabricatie a uzinei Ford din Kocaeli a iesit exemplarul Ford Transit cu numarul 6.000.000. Sarbatorirea numarului rotund de exemplare produse de la lansarea utilitarei Ford a coincis cu implinirea a 45 de ani de la producerea primului Transit. Exemplarul dublu-aniversat este un Transit FT280 Combi de culoare alba produs pentru un client din Germania.

Ford Transit este primul model desenat, produs si vandut de Ford special pentru Europa, prima uzina in care fusese produsa utilitara Ovalului Albastru fiind cea din Hangley, Anglia (9 august 1965). Astazi, Ford Transit este vandut in 85 de tari de pe cinci continente, modelul Ford detinand o cota de piata de 12.8% din segmentul sau in Europa.

"Cu sase milioane de unitati produse si cu venerabila varsta de 45 de ani, Transit nu este doar cel mai vechi model produs de Ford Europa, dar si un pilon esential care asigura profitabilitatea companiei pe piata europeana, deoarece vorbim de vehiculul comercial cu cel mai mare succes in istoria industriei auto.

Suntem extrem de mandri ca Transit a devenin sinonim cu vehiculul comercial in multe dintre tarile lumii si ne angajam sa mentinem acest statut legendar si in viitor", a declarat John Fleming, presedinte si CEO Ford Europa.

Comentarii (1)

  • bunicel
    lucrez pe un tranzit si este o masina destul de fiabila dar tabla este foarte proasta la modelele facute in turcia....pacat
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru