Video. Hot Hatch-ul Audi RS3 Sportback, spionat pe circuitul de la Nurburgring: motorul turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri va livra cel puțin 400 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 24.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Audi RS3 Sportback a fost surprinsă în timpul unor teste desfășurate pe circuitul german de la Nurburgring. Modelul de performanță ar urma să fie lansat până la finalul anului curent.

La începutul lunii martie, Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație A3 Sportback (foto). La scurt timp de la prezentare, modelul producătorului german a debutat și în România, prețul de pornire anunțat de constructorul german fiind de 28.070 de euro cu TVA.

În scurt timp, constructorul din Ingolstadt va lansa și versiunea de performanță RS3 Sportback, iar unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni pe circuitul german de la Nurburgring.

Conform unor rapoarte recente, viitoarea generație Audi RS3 Sportback va fi echipată cu același motor turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri capabil să livreze 400 de cai putere și 480 Nm. Totuși, există și surse care menționează că nemții vor veni cu o versiune Performance cu până la 450 de cai putere.

Aceleași voci spun că viitorul RS3 Sportback va putea accelera de la 0 la 100 km/h în circa 4 secunde, în timp ce viteza de top va fi limitată la 250 km/h.

Lansarea noului Hot Hatch este programată pentru finalul anului curent. 

Din portofoliul producătorului german nu va lipsi nici RS3 Sedan, model care ar urma să fie lansat tot până la finalul acestui an. 

Comentarii (2)

  • Si va costa cat 2 rinichi si un ficat. Min 50.000 de iepuro. Thanks, but not impressed... :))
    5 3
  • inexorabil
    Şi când te gândeşti ce motor a avut odată Audi: 2.226 cc i5 turbo. O bijuterie, o senzaţie. Împreună cu GM 3800 V6 (tot în variantă turbo), sunt imbatabile şi astăzi la dragster! Adică, la o putere nominală în jur de 1000 CP şi cu o singură turbină (mare), ambele motoare “scad” sub 8 sec. pe sfertul de milă, ceea ce alte motoare, recente şi mult mai capabile teoretic, nu reuşesc.

    Mă rog. Ceea ce oferă Audi în prezent ar merita să reţină atenţia, recte motorizarea de faţă? Sincer, nu m-aş hazarda, chiar şi dacă mi-aş permite financiar. Mi se pare prea forţată, nu de alta. Adică, la “plajă”, HH-ul ar fi doar un pic mai lent decât un…supercar, dar cu ce preţ? Nu, mai degrabă m-aş orienta (rămânând în arealul celor patru inele) către ceva…aspirat, de pildă 5.2 V10 (mulţi cred că este de origine Lamborghini, ignorând informaţia facil accesibilă că derivă din Audi 4.2 V8, deci îl confundă cu 5.0 V10), disponibil pe o gamă selectă, trecută prin mâna diviziei Audi Sport: S6-S8-R8.

    Desigur, este de înţeles competiţia aprigă cu ceilalţi doi membri ai Triadei (în materie de “turbare”), dar escaladarea limitelor nu este întotdeauna binevenită.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru