VIDEO: McLaren MP4-12C, al doilea timp pe circuitul Top Gear

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.07.2011
În cel mai nou episod al seriei Top Gear, Jeremy Clarkson conduce noul MP4-12C. La volanul sportivei britanice, Stig reuşeşte al doilea timp pe circuitul Top Gear.

Cei care au urmărit ediţia de weekendul acesta a show-ului Top Gear au putut vedea primul test al lui Jeremy Clarkson alături de noul McLaren MP4-12C. Vedeta a condus supercarul britanic alături de Ferrari 458 Italia, într-un comparativ regăsit recent în mai toate publicaţiile de specialitate.

Tradiţia emisiunii cere ca la finalul fiecărui test, misteriosul Stig să parcurgă un tur de circuit la volanul supercarului testat de moderatori. McLaren MP4-12C a reuşit să impresioneze telespectatorii cu o performanţă de 1 minut 16 secunde şi 2 sutimi (1:16.2), stabilind astfel cel de-al doilea timp în topul celor mai rapide maşini pe circuitul Top Gear.

Titlul suprem îi este încă rezervat lui Ariel Atom V8, care a reuşit un timp de 1:15:1 în emisiunile anterioare. Performanţa lui MP4-12C este cu atât mai impresionantă cu cât supercarul britanic a depăşit nume grele din industrie: Bugatti Veyron Super Sport (1:16:8), Gumpert Apollo (1:17.1), Ferrari 458 Italia (1:19.1) şi chiar Ferrari Enzo (1:19.0).

Cei de la McLaren au sărbătorit cum se cuvine performanţa: au tăiat un tort simbolic în cadrul sediului lor din Surrey.

Comentarii (11)

  • La 5th gear parca a fost mai lenta ... :D
    10 1
  • Tras de par
    Ori e o manarie, ori old-Stig chiar era praf. 3 secunde e enorm in conditiile in care pe acelasi circuit la 5th Gear a fost cu 1 sec mai lenta decat F458. Iar pe circute precum Bedford Autodorme, sau Autocar Dry handling track diferentele sunt foarte mici in favoarea unuia sau a altuia.

    Cred ca s-au dat de zeci de ori mana le-a iesit. Oricum seria asta a TG e foarte slaba si plictisitoare, iar cel mai enervant e ca sunt promovate numai masini Britanice, ciudat nu?
    9 8
  • spun si ei ca masina a fost testata in faza de proiectare pe circuitul lor,deci probabil a fost optimizata pt acel circuit
    3 0
  • Da...Top Gear, observ ca sunt foarte nationalisti de la un timp incoace, ridica in slavi Land Rover mai ales, dar si restul marcilor englezesti.

    E pacat la o emisiune de talia lor.
    11 7
  • @ZZZ si @Lamborghini
    Eu zic sa mi puneti mana pe niste carti de Engleza ca nu ati priceput mai nimic se vede. Sunteti 0 barat la limbi straine, sau comentati aiurea ca sa faceti flame. In acest caz sunteti 2 cocalari.
    5 10
  • @025
    Domnule, daca te referi la partea in care spun ei ca masina a fost dezvoltata pe circuitul lor, stai linistit ca am luat in vedere treaba asta si 3 secunde tot e enorm pentru un circuit asa scurt.
    Cat despre partea cu limba engleza as putea sa-ti trimit prin e-mail certificarile pe care le am, dar tare imi e sa nu confuzi institutiile britanice cu mai stiu eu ce cluburi de fotbal.
    6 4
  • Cosmin
    tImp irelevant
    Daca v-ati fi documentat mai bine sau daca ati fi fost mai atenti la stabilirea timpului ati fi stiut ca mclaren-ul a fost dezvoltat ,testat si imbunatatit chiar pe circuitul Top Gear ceea ce a permis obtinerea acestui timp.Chiar si Clarkson spune ca se asteapta la un timp excelent datorita acestor facilitati de care a beneficiat mclaren. Timpul obtinut nu reflecta performantele generale ale acestui model in comparatie cu celelalte marci testate de Top Gear. Sunt convins ca daca fiecare producator ar fi preparat masina pe circuitul T.G. clasamentul ar fi fost altul. Timpul obtinut este irelevant .
    7 2
  • Tracto
    de ferrari enzo au uitat ?
    e cea mai rapida pe lista lor in afara de masina de f1. a scos 1,10.
    1 3
  • Tracto
    ferrari fxx
    pardon
    3 0
  • csuser
    probabil avea cauciucurile "corsa", si din moment ce dezvolti o masina pe un circuit e normal sa sti setarea perfecta pt acel circuit
    altfel nu vad cum ar fi reusit acest timp
    1 0
  • @ZZZ sprechen sie dolj?
    Daca ai atestat nu inseamna nimic dragul meu domn. E plina tara de specialisti pe hartie. Se vede ca in practica ai cam dat chix. Vezi tu rezumatul filmuletului ar fi ca McLaren e rapida tare dar nu are suflet, nu e distractiva ( asta ar fi cuvantul FUN ), pe cand Ferrari este exact contrariul, prin urmare este preferata lui JC. Poate ca tu ai facut alt fel de engeleza si din acest motiv nu ai inteles ce spunea prezentatorul.
    "Meibi ior inglis iz nat sau gud, after ol"- ca sa priceapa si urechea ta de erudit poliglot. :))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru