VIDEO: O masina a Ambasadei Austriei a omorat o fata pe trecerea de pietoni

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 31.01.2009
Un angajat al Ambasadei Austriei a ucis o fata pe o trecere de pietoni din Bucuresti. Acesta are imunitate jurisdictionala.

Masinile oficiale ale ambasadelor devin adevarate arme pe roti in Romania. Dupa ce artistul Teo Peter a fost omorat pe Bulevardul Dacia de o masina a Ambasadei SUA la Bucuresti, o tanara a fost accidentata mortal pe trecerea de pietoni de o masina cu numar diplomatic care apartine Ambasadei Austriei in Romania, transmite Mediafax.

Incidentul a avut loc pe Soseaua Kiseleff din Bucuresti, in aceeasi zona in care, anul trecut, o studenta din Moldova si-a pierdut viata in timp ce trecea pe marcajul destinat pietonilor. De aceasat data, in incident a fost implicata o Skoda Octavia care venea dinspre Arcul de Triumf si se indrepta spre Piata Presei Libere. Tanara in varsta de 23 de ani era insotita de o prietena, aceasta avand insa norocul de a se afla cu cativa pasi mai in fata. In urma impactului violent, fata a fost aruncata 20 de metri si a decedat pe loc. Conform primelor declaratii ale martorilor, masina avea viteza foarte mare si se afla pe banda intai de mers. In urma cercetarilor, politistii au ajuns la colncluzia ca masina avea 120-130 km/h in momentul accidentului.

Conform oficialilor Politiei si a judiciaristilor prezenti la locul accidentului, soferul este angajat al Ambasadei Austriei, el urmand sa fie audiat in urmatoarele ore.

Accidentul aproape identic care a avut loc in acelasi loc din Bucuresti in luna martie 2008 si in urma caruia studenta din Moldova si-a pierdut viata, este judecat in acest moment de procurori.

Procesul impotriva Anamariei Straus, care a accidentat-o mortal pe Tatiana Duplei, a inceput in aceasta luna, la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti.

UPDATE: Ambasada Austriei la Bucureşti a confirmat ca numarul autoturismului implicat in accident apartine misiunii diplomatice. Functionarul Ambasadei are imunitate jurisdictională, ceea ce inseamna ca nu va raspunde in fata autoritatilor romane, scrie MEDIAFAX citand surse judiciare.

Astfel, anchetatorii romani işi vor desfasura ancheta, insa cetaţeanul austriac nu poate fi audiat, iar inainte de a fi sesizata instanţa de judecata, autoritatile romane vor formula o cerere de transfer de procedura in Austria, au explicat sursele citate. Numele persoanei care a comis accidentul nu a fost facut public.

via | Mediafax
video | ProTV

Comentarii (41)

  • sacrificiu uman
    poate trebui sacrificat un roman de cate ori ne baga-n seama ,,ZEII''
    ....SAU CA SA NE BAGE-N SEAMA TREBUIE JERTFITA O FECIOARA CA-N FILMELE DE DUZINA......
    .....serios acum cred ca autoritatile romane sunt de vina pentru ca le permit orice, oricaror straini care vine aici in Romania........
    .....vin si se simt de parca au ,,descalecat'' si noi suntem tratati ca cetateni de mana a doua si de europeni si de americani pentru ca asa ne comportam.......ca cetateni de republica bananiera.....SUNTEM PREA ALUNECOSI SI MALEABILI SI NU NE PASA DE NOI CA SOCIETATE CI DOAR CA INDIVID ( sa-i mearga lui bine ,restul da-i dreack )
    ......stie cineva ca romania a semnat prin guvernul Nastase un acord cu americanii in care cetatenii americani nu pot cadea sub jurisdictia legii romane indiferent de infractiunea sau CRIMA comisa, din cauza de ,,superioritate''?...de aceea a scapat UCIGASUL lui TEO PETER............
    0 0
  • asd
    Dumnezeu s-o odihneasca in pace

    O sa fie iar povestea "ca s-a intamplat" dar ca mai in toate cazurile nu vedem ce se intampla cu vinovatii. De obicei ei ies basma curata. Sa omori romani pe trecerea de pietoni a devenit o "obisnuinta".
    Politia rutiera da amenzi ca am depasit cu 2 km viteza legala, si lasa criminalii in libertate. De aceea nu suportam Politia romana.
    Puscarie pe ani grei soferului vrem sa fie.
    De ce nu pune Politia, primaria niste "onduleuri" cu cativa metri inainte de trecerea de pietoni sa incetineasca masinile????
    Si ei sunt de vina ca nu iau masuri.
    0 0
  • marius
    sobolani
    ala ar fi trebuit linsat acolo ca va scapa......nu sunt legi pentru acesti ucigasi.
    0 0
  • iuliana
    accident
    cineva de la politia rutiera sa desfiinteze trecerea aceea de pietoni! nu e un capat de tara sa mergi inca 200 metri pana la semafor, hai sa fim seriosi. nu-s sofer, sunt pieton, vorbesc din punct de vedere personal. si daca tot sper ca exista cineva caruia ii pasa ...de la politia rutiera, sa mai stie ca si pe bdul Obregia e ca pe Kiseleff la capitolul viteza, desi sunt cam 7 treceri de pietoni pe o distanta in jur de 1000 m.
    0 0
  • accidente
    Acum sa vedem ce face statul roman cel arpig cand este vorba de taxe si amenzi si pampalau cand este vorba de protectia cetatenilor...
    Inca o data se confirma ca suntem o tara de prosti....
    0 0
  • Razvan
    Nu exista interes
    Bai fratii mei, cand unul iti spune ca esti beat, razi de el .. cand doi iti spun, te mai gandesti, dar cand auzi de la 5 oameni te duci sa te culci !!

    Referitor la trecerea aceea de pietoni, E DEGEABA !!!! Adica prezinta un mare risc pentru oricine inceaca sa o treaca, ok .. sa zicem ca duce spre pavilionul H si terasele din Herastrau dinspre Expozitiei, dar dupa ce mor atatea persoane pe trecerea lui peste inseamna ca ceva e necurat la mijloc ... hai, unul dintre soferi era neatent, ok ... altul era incostient, ok .. dar cand deja sunt 2 accidente in cateva luni, nu poti tu ca politie romana sau autoritate (ca prefectura fiinteaza si desfiinteaza aceste pasaje, marcaje, samd) sa iei nici o masura? De'ar face si ei cum e afara, marcajul de trecere luminat, trecerea in sine luminata si limitatoare de viteza inainte de treceri ... pentru ca noaptea, e chiar imposibil sa vezi pietonii, daca ai noroc si mai sunt stinse si luminile de pe strada.

    Deh, solutii sunt, ajutor exista pentru cetatean ... dar cu asa hoti, cine sa'l puna in practica ?

    PS .. Probabil ca in masina Austriei era un roman angajat, austriecii ca natie sunt prea respectuosi fata de limitele bunului simt si al legii ca sa fi fost unul la volan cu 120 pe limita de 60.
    0 0
  • Circotasul auto
    Trecera de pietoni desfintata
    Trecera de pietoni trebuie transformata intr-o pasarela sau tunel subteran . Citi mai trebuie sa moara ca politia si primaria sa isi dea seama de asta.
    Ambasada avea o SKODA , deci vizibilitate proasta si frine de 2 lei
    0 0
  • mai mult de 6 luni ;)
    si oricum si vinovatii de atunci si cei de acum din pacate o sa scape basma curata
    0 0
  • Dar de ce spuneti mai fratilor ca "O masina a Ambasadei Austriei a omorat o fata pe trecerea de pietoni", masina aceea mergea cumva singura? Nu era nimeni la volanul masinii? Nu masina a omorat-o pe fata, ci soferul care era la volanul masinii a omorat fata pe trecerea de pietoni pentru ca masina nu accelereaza de bunavoie.
    De scapat, bineinteles ca scapa, se va musamaliza fiti fara grija. Sunt tare curios daca ar fi fost in locul fetei odrasla vreunui "magnat" cum ar fi decurs ancheta respectiv procesul.
    0 0
  • sa nu generalizam
    sa nu facem ca si Italienii care acum cred ca toti romanii sunt niste infractori si sa spunem ca strainii, sau ambasadele sunt criminali pe strazile noastre, fiecare persoana trebuie sa plateasca pentru greselile lui. Nu sunt de-acord cu desfintarea trecerii...ideea e ca pe-acolo nu ar trebui sa se circule cu asa viteza...si mai ales pe acel tronson nu poti spune ca nu ai vizibilitate din cauza masinilor parcate si ca ti-a sarit in fata de printre masini...ce ar fi atunci sa desfintam toate trecerile de pietoni. Cred ca solutia ar fi intensificarea controalelor de circulatie pe arterele unde soferii au tendinte de raliu.
    0 0
  • Accidentul a avut loc in aceeasi zona in care, acum sase luni, o studenta si-a pierdut viata in aceleasi conditii in timpul Summit-ului NATO.
    0 0
  • Nu stiu trecerea de pietoni respectiva dar daca e asa pericukoasa ar trebui pus un semafor in dreptul ei si asa nu ar mai fi probleme.
    0 0
  • bbbobbbo
    germanici vs. balcanici
    Dumnezeu s-o odihneasca in pace! Ce poti sa mai zici? E tragic!

    Cum zicea cineva mai inainte, si eu cred ca la volan sa se fi aflat un roman, pt. ca eu cand am fost in Austria si Germania, vreau sa va zic ca inghetau cand se apropiau de o trecere de pieton, opreau astfel incat nici macar varful masinii nu depasea 1 cm marcajul din fata trecerii. Trafic rutier mai civilizat ca in tarile germanice nu cred sa existe pe toata Terra.

    Oricine ar fi soferul insa, trebuie sa plateasca.
    0 0
  • trecerea de pietoni
    putea sa fie si verticala si in panta si dea curmezisul strazii....ce e relevant este ca un sofer ,cum spunea sNap7 a omorat o femeie pe trecerea de pietoni
    ........sa spui ,,accident ''e gresit
    ........sa spui ,,a lovit o femeie pe trecerea de pietoni ''e gresit
    ........sa spui ca trecerea nu e amplasata bine este primul pas spre scaparea autorului omorului
    .........vizibilitatea poate fi redusa si de oboseala sau neatentia soferului si poate sa aibe frane si de 10 bani ,daca nu circuli adecvat si preventiv la o trecere faci accident.....
    ..........dupa mintea ta carcotasule mai ai putin sa spui ca trecerea e de vina si nu m-ar mira din partea unuia ca tine care a declarat ca si-a luat masina de 40000 euro si nu poate circula de daciile dupa strada.deci sa fie interzisa circulatia pentru ele .............
    0 0
  • denisa
    Dumnezeu sa o ierte!

    Era la inceput de drum si un ...dobitoc a spulberat-o pe trecere!!!
    Din pacate impartasesc opiniile celorlati si sunt sigura ca se va sterge totul cu buretele...timpul va trece ..nimeni nu va mai spune nimic..si va fi doar un alt numar intr-o statistica.
    Deasemenea...tind sa cred ca la volanul masinii era un roman - asa cum a spus si Razvan - majoritatea strainilor veniti in Romania - in special cei din vest - respecta regulile de circulatie.

    Dar, indiferent cine a fost nu schimba rezultatul - o tanara a murit si mai mult ca probabil, nimeni nu va plati.

    Poate intr-un final vom reactiona si noi...
    0 0
  • Ce imunitate taticule, nu este om ca si noi?
    Eu i-as spanzura de4 limba pe toti parlamentarii astia care fac legi pt ei si cred ca totul li se cuvine lor.
    0 0
  • pietonul
    liber la viteza
    O sa ma injurati toti...DAR desi nu cunosc zona ceva imi spune ca semaforul nu functioneaza acolo(poate ar trebui montate si niste limitatoare de viteza pe sosea-chiar si niste gropi naturale ar rezolva problema)....a doua explicatie ar fi ca soferul cu/fara imunitate DOAR s-a adaptat la STILUL de condus din Romania bizoni -intr-a 4-a peste 120 km/h....hai noroc:))

    PS: cele de mai sus sunt un pamflet si vor fi tratate ca atare
    0 0
  • tufanel
    statul roman
    statul roman ne vinde ca pe vite,iar cei care vin la noi sunt tratati regeste.
    sa vina fraierul ala de premier care ii tot da cu criza si cu disponibilizarile sa vedem ce masuri ia acum cand a murit un cetatean roman.
    sa l ia si pe base de mana si sa se duca departe de locurile astea.
    NE-AM SATURAT SA FIM TRATATI CA NEGRII PE PLANTATII .
    0 0
  • dragosh hmr
    ROMANIA , TREZESTE-TE!
    nu am apucat sa citesc toate posturile...dar...frate...aceeasi idee peste tot...desfiintzat trecerile...fratilor! treziti-va! ala trebuia linshat pe loc! NU...nu omorat ci adus in stare de LEGUMA, sa fie hranit cu llinguritza!pacat ca nu am fost acolo! nimeni nu a avut curajul nici sa mearga sa ii faca gat, sa il injure! toti au stat pe margine si s-au uitat la el! frateeeee, ala era ZEU?sa nu pateasca nimic? daca ar fi franat, incercat sa evite, si daca din cauza condiitilor meteo, sa nu fi putut sa opreasca si sa o ACROSHEZE, sa ii rupa un picior, o mana...era altceva!dar nu din plin frateeee...mai ales ca toti martorii au spus ca a lovit-o din plin! stiti...nu exista acel sentiment de fraternitate...de a-ti ajuta ajuta aproapele! REPORTERII niic macar nu s-au dus sa-l intervieveze...mai sa fie...imunitate diplomatica...trebuia calcat in picioare, pana sa vina politia, fugit, lasat acolo in aceeasi stare ca saraca fiintza care , dumnezeu sa o odihneasca, s-a dus fara lumina dincolo...asa si el!batut, pana la paralizie si lasat in pace!plecat, "frumos, elegant".
    SI pe urma ar fi fost un mare mare scandal...care s-ar fi linistit pana la urma...oricum...tanti audi e bine merci, nenea navy seal este bine merci....unguru ala spalat , va fi si el ok cat de curand...si noi...noi ce?noi ramanem cu durerea in suflet ca am pierdut pe cineva....cu faptul ca stiu ca nu mai sunt in sigurantza la mine in tzara si ca daca exista un astfel de incident, mortul e de vina, pentru ca autoritatile....nu fac nimic. IMI pare RAU sa spun ca sunt roman, si ca traiesc in tzara asta! trebuie loata atitudine...nu va mai tzineti ce co**e...comentarii si atat....trebuie facut ceva...
    0 0
  • Circotasul auto
    trecerea de pietoni
    Dogy , eu stiu ca un catel are mai putina minte , dar citeste ce am scris. Eu am platit toate taxele si TVA-ul si mi se pare incorect sa stau dupa o rabla de 15 ani , care ma si afuma si nu merge decit cu 25 -30 km pe ora , unde limita este de 70. Nu sunt vitezoman si incerc sa nu incurc pe nimeni ( in orice domeniu , daca pot ajut dar nu incurc ) . Vinovatul e vinovat si desfintarea treceri nu il disculpa ci ar reduce posibilitatea de a face noi victime. O paserela sau un pasj subteran ar fluidiza traficul in zona si in orice zona . In modeul spre care multi se uita Germania sunt frecvente astfel de pasaje sau tunele si cel putin in tunele sunt magazine si de drag treci prin ele.
    Trecere de la muzeul satului este mascata de pomi si daca sare cineva pe trecere ai mari sanse sa il iei. ( spun asta ca sa se caste ochii nu ca sa il disculp pe sofer ).
    Asta e unii isi permit unele masini altii nu , ideea sa nu ne incurcam unii pe altii sa sa platim darile la stat ca o sa ramina multi bugetari fara salarii doar ca sa isi aduca toti falitii masini de 3000 de euro , pe care WESTUL te face sa le arunci prin taxe.
    0 0
  • marius
    RUSINE SA VA FIE CELOR CARE AU FACUT LEGII PANA ACUM IN ROMANIA
    Ce sa mai vb ca guvernatii nostri si politia romana isi bat joc de noi, pe banii nostri cum ar veni( platim taxe si impozite pt ce, ca sa nu se respecte legiile. ). Coruptie la greu si macar nu isi fac treaba nici politisti, vezi parcate masini pe trecerea de pietoni, pe trotuare ( si chiar blocheaza trotuarul ca trebuie sa mergi pe strada) plus ca blocheaza si statiile de autobuz. Eu nu inteleg de ce nu isi fac treaba cei din politia romana si sa ii amendezi pe cei de mai sus. Zilnic vad masini parcate aiurea in acelasi locuri, si nu se ia nici o masura, de ce oare, care sunt interesele. Iar guvernanti astia sa dea legii bune( nu mai dormiti ), nu sa scape astia basma curata care fac accidente. Ar trebui judecat de legiile romanesti cel care faptueste accidente in Romania ca doar nu suntem niste oameni inculti (treceti la treaba parlamentari, si da-ti legii aspre, nu se ne calce in picioare toti).
    0 0
  • AndreiRN
    Imunitate
    Multi stiu dar refuza sa inteleaga Imunitatea Diplomatica. Orice cetatean roman la Viena, Moscova sau oriunde in functie diplomatica are imunitate juridica.
    Accidentele se intampla atat din greseala umana cat si din conditi de trafic necorespunzatoare.
    0 0
  • carcotasule auto
    si hitler a spus ca cine nu are ochii albastrii trebuie sa moara.......deci ca gandire te afli pe aceeasi treapta.......daca toti ar fi ca tine nu ai mai sti cat esti de bogat sau masina ta ar fi o banalitate din moment ce toti si-ar permite sau in alta ordine de idei diversitatea e cuvantul de ordine ca sa iesi si tu cu ceva in evidenta...sa fii diferit..........
    ..........nu toti au acelasi nivel de trai ca tine si doamne fereste sa ajungi tu sa dictezi cum si cine sa mearga cu masina
    ...........tu esti ala care taie fata masinilor de duzina din jeepul sau de nesimtit pentru ca si-a pierdut rabdarea sa stea dupa un amarat care-si duce copii la scoala sau se duce la serviciu......
    .........si ala care are o rabla poate si-a platit toate taxele si impozitele ca sa fie pus in pericol pe strada de cei ca tine care cred ca li se cuvine totul
    ...........SI BAI PARVENITULE......AI PLATIT TAXE SI IMPOZITE PENTRU LUXUL PE CARE TI-L PERMITI NU SA CUMPERI STRAZILE .......dar asta ai mai auzit-o (citit-o ) de la mine
    ............am una rabla de 1500 de euro si iti doresc sa te lovesti de ea DIN VINA MEA ca sa nu-ti dau asigurarea sa ma dai in judecata sa te consum nervos.....sa aflu unde sati.........si asa mai departe............
    0 0
  • George
    Ne doare !!
    Este a 2 a oara!! De ce oare nu le trece prin cap celor de la rutiera sa amplaseze semafoare..si de ce oare traversam noi, oameni grabiti, fara sa ne asiguram?? Am vazut o gramada de "gaste" care trec strada in doru lelii sau cu capu-n p... de parca ar fi sigure ca toate masinile au frani, toate masinile au soferi care sunt dornici sa opreasca din 2 in 2 metri la toate trecerile de pietoni ca sa mai treaca cate unu cand ii vine chefu doru..si mai nou la traversare intorc capu intai spre dreapta intai de parca am fi in p... mea in Anglia.."gaste"..imi pare rau pentru fetita!!
    0 0
  • mortu e de vina ???
    vad ca de vina e numai trecerea si mortul dupa buna traditie romaneasca de a privi lucrurile ,da nu spune nimeni ca SKODA aia avea 120km/h si ca trebuia sa mearga macar legal daca nu preventiv in preajma trecerii...............
    .............dar ce sa-i faci ,daca avea omu' toate taxele la masina platite nu s-a mai incurcat de un pieton ca asa e normal dupa gandirea
    ,,carcotasilor''...............vai de viata voastra a celor care gandesc asa............saraci cu duhul...........totala lipsa de omenie.....
    0 0
  • Asa e la noi le ofera imunitati daca se antanpla la ei era la puscarie statul nostru nusi apara cetateni din cotra ai doare an cur dumnezeu so ierte pe fata aiai
    0 0
  • danny_pit
    scandalos...
    este inacceptabil ce se intampla la noi in tara.... oare cati oameni trebuie sa mai moara ca cineva sa faca ceva in privinta acestei imunitati jurisdictionale... este cu adevarat scandalos. la noi se pune prea mult accent pe scoaterea cu basma curata a acestori asa zisi diplomati straini care nu fac nimic pentru tara noastra, care stau toata ziua ca porcii. RUSINE
    0 0
  • semnal
    semafoare
    ar trebui semaforizate toate trecerile de pietoni, sau sa nu fie recunoscute permisele obtinute in alte tari decat dupa o testare .. ca, se pare, nu cunosc semnele de circulatie..
    Cati oameni trebuie sa moara ca autoritatile pe care le platim sa faca ceva?!
    0 0
  • Circotasul auto
    Jigniri
    Daca AUTOMARKET isi rezerva dreptul de a selecta comentariile cred ca ar trebuii scos DOMNUL Dogy din FORUM , eu nu l-am jignit cu NIMIC si imi pare rau ca nu isi permite decit o masina de 1500 de euro si in fond e treaba lui , atita vreme cit plateste TVA - ul la achizitionarea ei si toate taxele .
    Dogy , consulta un psihiatru
    0 0
  • carcotasul auto
    nici eu nu te-am jignit cu nimic dar comentariul tau la faptul ca sunt multe masini ieftine si tu te impiedici de ele in masina ta de 40000 de euro ,DUPA PROPRIA TA DECLARATIE jigneste pe toata lumea care nu-si permite o masina scumpa....................
    .........modul tau de a pune problema in felul acesta gen,,saracii sa moara'' este jignitor pentru specia umana din care faci si tu parte
    ..........PARVENITII sunt tot o specie umana dar care au suferit mutatii de CARACTER....sau eventual nu au...........
    ........primele simptome? nu suporta critica si sunt aroganti si egocentrici ca tine ................
    .........daca eu am putina minte cum insinuezi ar trebui ca tu ,presupus mai destept sa-mi dai o replica inteligenta.........................ce rautate din paretea mea sa cred ca poti.........dar tu nu poti scoate argumente si atunci tipi la ,,mama'' sa ma cenzureze , sa ramai singur aici numai cu aplaudacii tai daca ai.......................
    ..........NOROCUL TAU ca nu toti ti-au citit toate posturile sa-si dea seama ce insecta esti
    0 0
  • defineste jignirile aduse carcotasule auto
    am recitit toate posturile mele si ale tale de aici si nu vad sa te fi jignit cu ceva........doar te-am caracterizat ca PARVENIT in urma atitudinii pe care o ai fata de semenii din societatea in care traiesti si mi-am exprimat o parere CARE ESTE CONTRADICTORIE CU A TA..........obisnuiestete cu asta pentru ca traim intr-o democratie unde fiecare om poate avea o parere diferita dupa cum il duce capu sau o masina diferita dupa cum il duce buzunaru.................
    ..........incep sa-mi pun intrebari deja despre locul unde ai trait tu pana acuma si de educatia si pregatirea sociala pe care o ai .....dar nu o sa-ti spun concluziile de teama sa nu te simti jignit

    CONCLUZIA MEA -???
    -----O femeie a murit pe o trecere de pietoni corect semnalizata de o masina care circula cu viteza de 120 km/h din cauza soferului ...........

    CONCLUZIA TA -???
    -----Trecerea de pietoni e de vina ca era acolo cand trebuia pasaj sau pasarela si masina care era SKODA si avea frane de 2 lei si vizibilitate proasta ( poate era vre-o varianta cu tabla in loc de parbriz ).........

    ....CONCLUZII GENERALE..??? sa le traga forumistii citind si posturile tale si ale mele
    0 0
  • Circotasul auto
    Demagogie si pripeala
    Cine a lasat cinii afara ?

    Nu trage concluzii in numele meu , traficul trebuie sa fie fluid , nu pentru 120 de km / h , in oras nicaieri nu se circula cu viteza asta.
    Soferul este clar de vina !!! ( poate si starea tehnica a masinii dar se vor pronunta altii pentru asta )
    Nu l-am aparat nici o clipa .

    Si daca ma faci pe mine parvenit raul a fost facut in cazul accidentului .

    Desfinarea tuturor trecerilor pe marile bulevarde AM SPUSO SA SE FACA PRIN PASAJE SUBTERANE SAU SUPARTERANE .

    Nu mai fii asa patimas ca te ambalezi degeaba.

    Schimabarea trecerii ar evita pe viitor alte accidente de acet gen .

    Nu prin frica se rezolva unele lucruri ci prin investitii in suprastructura si infrastructura.

    Eu nu sunt asa forumist ca tine si nici nu polemizez si nici nu l-am citit pe hitler ( cum ai dat tu citat-ul )

    Se pun semafoare , se pun obstacole si o sa vezi ca o sa mia vina X de la nu stiu ce ambasada si o sa mai faca o victima.

    DECI , mai bine se face un pasaj subteran si se desfinteaza trecera .

    Iar desteptii care merg cu 120 km/ h in oras pot sa intre in ce pom vor dar nu in pietoni .

    Ai inteles ?
    0 0
  • gandirea obsesiv repetitiva
    ADICA REPETAREA LA INFINIT a aceleiasi idei cred ca cere la tine o vizita la psihiatru,nu la mine...................daca ideea asta cu pasajul a umplut creierul tau si nu mai are loc alta idee inseamna ca locul e cam stramt
    ............numara si tu de cate ori ai spus argumentul cu trecera supraterana si subterana in comentul de mai sus..........
    ...........NU AM TRAS NICI O CONCLUZIE IN LOCUL TAU ......DOAR TE-AM CITAT dar daca nici tu nu mai stii ce srii e grav..................memoria tampon e defecta ( adica memoria pe termen scurt).......deci recomand lecitina la greu si sa-ti faci masaje in zona inghinala.......
    ............PARVENIT TE-AI FACUT SINGUR cand ai scris pe forum ca ti-ai luat masina de 40000...........mai ales ca nu te-a intrebat nimeni dar ca sa te lauzi si sa fii pork pana la sfarsit nu te-ai putut abtine............
    ............eu nu am banii tai si nu conteaza decat ca pe noi ne despart vreo 10000 de carti citite de mine............
    ............id-ul DOGY este asumat asa ca gaseste alt mod de a ma ataca..........demonstreaza si tu putina imaginatie ce dreack, ca banii aia de masina nu iai facut FURAND, nu ???
    0 0
  • intrebare
    am si io intrebare. stiti care e prima obligatie a pietonului care se angajeaza in traversarea unei strazi?(indiferent daca e pe trecere) SA SE ASIGURE!!!! asa ca nu intotdeauna soferul este vinovat. si nu spun asta pentru ca as dori sa ii iau apararea acestui individ ci pentru ca fiind sofer am observat ca majoritatea pietonilor cred ca daca sunt pe trecere masinile vor opri indiferent ce ar fi. chiar daca te vad ca esti la 2 metri de el si este imposibil fizic sa opresti chiar si de la 30 la ora, tot se va arunca sa traverseze. asa ca nu in orice situatie soferul este singurul vinovat. de multe ori la televizor sunt prezentate parerile unor oameni care nu cunosc o regula de BUN SIMT, si anume ca trebuie sa te asiguri inainte sa traversezi pentru ca trebuie sa te protejezi singur nu sa te astepti sa o faca altul, ce sa mai zic de faptul ca nu cunosc legea, pe care de altefel nu o cunosc nici politistii. dar inca o data vreau sa subliniez ca de multe ori soferul NU ESTE VINOVAT, si spun asta pentru ca de multe ori am stat cu picioru pregatit deasupra pedalei de frana anticipand actiunile unor pietoni inconstienti care nu se asigura in nici un fel.
    0 1
  • nemtalau
    imunitati
    ar trebui scoasa imunitatea pentru cazuri de genul asta, nu are nici o legatura cu munca lui la ambasada.
    0 0
  • trist
    b76.......ce zici tu acolo nu are nici o legatura cu accidentul care s-a petrecut cu 120 km/h, iar apropo de discutia contradictorie dintre dogy si carcotas, parerea mea este ca Dogy are dreptate, pana o sa reuseasca autoritatile sa aduca infrastructura la un nivel sugerat de carcotas, ar trebui mai intai sa ne schimbam noi ca si oameni, si sa ne respectam semenii..............pt k posedand asemenea caractere nici infrastructura din tara asta nu are nici o sansa..............deocamdata noi suntem cei ce discutam destul de degajat pe acest forum.........oare ce o fi in sufletul rudelor acestei copile ? eu nu mai au acest lux........si doar pe cineva de ingropat.....................
    0 0
  • bbbobbbo
    soferul e vinovat
    @b76: "am si io intrebare. stiti care e prima obligatie a pietonului care se angajeaza in traversarea unei strazi?(indiferent daca e pe trecere) SA SE ASIGURE!!!! asa ca nu intotdeauna soferul este vinovat."

    BA DA!!!! Soferul e intotdeauna vinovat atunci cand pietonul e pe trecere. Aberatia asta pe care ai spus-o tu o aud de nu stiu cate ori, si culmea, chiar si de la soferi batraini, cu experienta.

    Daca mai tii minte Regulamentul, stii, setul ala de reguli pe care presupun ca le-ai invatat inainte sa te prezinti la examenul scris (sala), se spunea in mai multe locuri ca atunci cand te apropii de o trecere de pietoni, ca sofer, ai OBLIGATIA sa incetinesti pana la evitarea ORICARUI pericol, asa ca si daca se arunca un nebun in fata ta pe trecere, sau trece un copil in fuga, sau pur si simplu i se face rau cuive pe trotuar si cade pe trecere, tu sa ai timp sa opresti masina.

    Te claxoneaza bizonii figuranti din spate, asta era problema?! Da-i in p***a ma-sii! Tu incetinesti si gata, nu moare nimeni.
    0 0
  • obligatii de kaka
    sa aiba pietonul vre-o obligatie inseamna sa fi facut o scoala de pieton ,sa fi absolvit un examen si daca nu respecta obligatiile sa-i retragi ,,CARNETU' DE PIETON''.......nu sa-i iei viata.........................
    .........
    0 0
  • AndreiRN
    PRIORITATE
    Pietoni au INTOTDEAUNA prioritate.
    0 0
  • limita
    Oare cat va mai trece pana cand se vor pune niste semafoare special pentru pietoni in zona Bdul Kiseleff ? e chiar asa de greu sa instalezi un semafor inteligent si sa rogi un pieton sa apese un buton ? e chiar asa de greu sa pui niste limitatoare de viteza pe asfalt, e chiar asa de greu sa se faca ceva in tara asta ? Trecerile de pietoni din zona respectiva sunt prost semnalizate si prost amplastate cat o sa mai treaca pana veti realiza ca trebuie facut ceva cu acele treceri ?
    0 0
  • trecerea
    trecerea este acolo inca din toamna lui 1977 ,si functiona perfect fara semafoare ,si acumcand sunt semafoare pietonul trebuie sa aleaga cand este lumina verde,deci nu oricand ,pentruca masinile sunt conduse in general de pitecantropi enorm de primitivi se napustesc cu toti la fel ca si pietonii,admitand ca soferul este ca lumea atunci el a fost instigat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru