VIDEO: Superproductie video Audi R8

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.03.2007
Supercar-ul Audi R8 va beneficia de un spot de promovare pentru a carui realizare s-au folosit resurse impresionante. Rezultatele sunt pe masura.

Un supercar ca Audi R8 avea nevoie de o campanie publicitara pe masura. Primul spot publicitar al lui R8 este un minifilm pentru a carui productie s-au folosit resurse importante. Clipul este intitulat "Warm up" si se inspira din ideea reclamei Shell/Ferrari, pe care v-am prezentat-o saptamana trecuta.

Actiunea incepe acum 70 de ani si ne poarta din trecut pana in prezent, urmarind istoria inovatiilor tehnologice introduse de Audi: motorul pozitionat central, utilizarea elementelor din aluminiu, sistemul de tractiune integrala "quattro" si injectia directa FSI.

Spotul publicitar a fost filmat timp de 6 zile in Mexic si a solicitat importante resurse umane si materiale: 5 actori, 1050 de figuranti, o echipa de filmare de 100 de membri, cinci vehicule originale din 1920 si 1930, sase automobile originale din 1950, o replica a masinii de curse Auto Union Type C si 10 kilometri de banda de film. Montajul si procesarea imaginilor a durat o luna si jumatate.

Gerhard Kiefer, responsabil cu productia reclamelor Audi, a motivat de ce a ales Mexicul ca locatie pentru filmari: "Am avut mai multe motive.

Cel mai important pentru noi a fost faptul ca am putut avea acces la doua circuite de curse in acelasi timp. Locatia ne-a permis de asemenea sa obtinem rapid echipament de inalta calitate de la Hollywood".

Pentru spotul publicitar au lucrat specialisti de renume din industria cinematografica printre care si cameramanul Ian Foster, care a mai filmat pentru "James Bond - Tommorow Never Dies" si "Alexander". Lansarea oficiala a spotului video va acea loc odata cu difuzarea filmului "I, Robot" pe canalul german RTL, in data de 6 aprilie.

Comentarii (13)

  • flexus
    unde sunt alea 20 masini de eopca ?
    Am vazut doar una...unde sunt restu masinilor despre care zicea el ?
    0 0
  • Minciuni
    pai cred ca le'au taiat la montaj....:))...
    0 0
  • aceelasi..
    Bullshit..
    Stimati "redactori" sau ce sunteti voi.. verificati si voi daca stirea concorda cu realitatea inainte sa o mai copiati de la altii...
    Deh... amatori sunteti....
    0 0
  • adrila
    Nevoie de ochelari
    Cred ca ai nevoie de ochelari. Daca ai fi mai atent ai observa toate masinile de mai sus. Chiar sunt in filmulet. Ochii mari si gura mica.
    0 0
  • SuperstarDriver
    Dehhh...
    Dehhh cand te numesti cel mai tare producator de masini sport lux din lume logic ca faci ditamai clipul cu super oameni de la Hollywood...cand o sa fie in stare BMW sa puna puterea la sol ca un Quattro fata de jaful ala de tractiune spate scartaitoare pt fraieri si tarfe care pun botu si o sa aiba bani si de un super clip ca asta atunci BMW o sa bata Audi...la revedere ratati cu bmw-uri, la revedere...
    0 0
  • cristian
    pt superstardriver!
    tu compari quattro cu tractiunea spate de la bmw? mi se pare normal sa o compari cu xdrive, asta daac stii ce e! citeste despre xdrive si dupa aceea sa vorbesti, dar tu nici nu stii ce e asa ca mai bine tac.
    0 0
  • spate , fatza , integrala
    Mai nu va mai aberatzi despre tractziunea spate , integrala , fatza . Fiecare ishi are locul ei unde ii mai buna , bineintzeles ca un quattro pune puterea mai bine pe drum da asta unde nu este asfalt curat ca acolo are de castigat spatele , sigur pentru un all rounder ii mai buna tractziunea integrala dar daca vrei sa scotzi performantze me un circuit integrala numai de pierdut are !!! shi nu intzeleg de ce un fan audi vb urat de bmw , ca asha suntem noi romanii , nu suntem fan o anumita marca ci pur shi simpluj le uram pe celelalte. Da ia mai revenitziva din atata venin !!!
    0 0
  • corect
    pentru dehhh...
    Cand spui M3 sau M5 nu te mai gandi la BMW!!! E cu totul alta mancare de peste!
    0 0
  • Cristi
    Bmw audi
    Intr-adevar, Audi e audi, ei au quattro, un a6 quattro urca pe zapada unde un x5 nu urca, cautati pe youtube sa va convingeti,iar atunci cand iti sare in fata un copil si tu rulezi pe asfalt fii sigur ca il vei calca cu quattro si tractiune fata, caci cu tractiune spate... rotile din fata fac botul sa raspunda ca nici o alta masina. deci vrei sa urci munti.. ia quattro, vrei sa nu omori copiii ia-ti tractiune spate, nu neaparat bmw, si porsche e bun.
    0 0
  • AudiRules
    Tare spotul
    Yeap! Cineva are nevoie de ochelari.
    Celelalte comentarii reprezinta frustrari si n-au legatura cu aceasta reclama:) Pana una alta Audi pregateste Q5 si cat de curand Lamborghini SUV:) mi se pare mai interesant de discutat despre asta decat cine e mai 'tare':) Numai bine!
    0 0
  • Autostiutori ....
    Ce priceputi suntem noi romaniiiii...multi dintre nopi nu au condus niciodata un quatro...sau habar nu au ce inseamna un cuplaj tip haldex...dar ne dam cu parerea de parca am fi mari specialisti.Nimik nu se compara cu cu acesta tractiune.O spun eu care vand de 5 ani masini pt. un anume concern si am condus practic tot ce inseamna auto din ultimi 4 ani si asta nu asa lejer cu 80 Kmh,ci teste facute chiar si pe pista de langa Otopeni la peste 140Km\h.In clipa in care cu un BMW fara sistemele de siguranta faci un spin la 120 daca incerci sa eviti un jalon,iar cu un audi faci asta la 160....cred ca diferenta e clara !Am incercat asta si cu un 4 matic de la mercedes si a ,,rezistat" pana la 145..Concluziile le trageti singuri.
    0 0
  • Imi vine sa rad intr-un fel...Discutam acum un an si jumatate la SIAB cu un reprezentant de vanzari de la BMW. Evident ca Beemerul nu avea egal. Tot atunci cineva de la Alfa imi explica ca 156 GT (cred) este imbatabil pe serpentine. Celor de la Subaru le venise incomparabilul 2.5 pe Impreza. Cred ca e o boala in domeniu sa umfli calitatile produsului si sa il crezi cel mai bun. Boala noormala alminteri.
    0 0
  • tare am si eu masina de asta da e tare de tot are 280 la bord
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru