Video. Viitorul Mercedes-AMG E63 facelift, surprins pe Nurburgring: sedanul de performanță va miza în continuare pe motorul V8 de 4.0 litri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 20.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul viitorului Mercedes-AMG E63 facelift a fost spionat în timpul testelor de pe Nurburgring. Sedanul de performanță va fi lansat în cursul anului și va fi disponibil în două versiuni de putere.

În urmă cu două luni, Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii referitoare la Clasa E facelift (sedan și break). Cea mai potentă versiune anunțată în momentul lansării a fost AMG E53 facelift (foto). Aceasta este echipată cu motorul pe benzină cu șase cilindri de 3.0 litri care livrează 435 CP și 520 Nm.

Dar în scurt timp, producătorul german va lansa versiunile de top AMG E63 și AMG E63 S facelift. Recent, unul dintre prototipurile viitorului Mercedes-AMG E63 facelift a fost surprins în timpul testelor care au avut loc pe circuitul german de la Nurburgring.

Din punct de vedere estetic, viitorul sedan de performanță va fi echipat cu grila frontală Panamericana, prizele de aer vor fi mai mari, splitter-ul frontal va avea o formă îmbunătățită, iar spoilerul spate va suferi mici modificări. La interior, versiunea de performanță va prelua elementele noi introduse pe Clasa E facelift, însă va plusa și cu o serie de accesorii sport.

Viitoarele Mercedes-AMG E63 și AMG E63 S facelift vor fi echipate tot cu motorul V8 de 4.0 litri disponibil pe actualele versiuni.

Unitatea livrează 571 de cai putere și 750 Nm în cazul variantei AMG E63, respectiv 612 CP și 850 Nm pe varianta AMG E63 S. Conform unor surse apropiate companiei, nemții nu vor introduce sistemul mild-hybrid EQ Boost pe noile versiuni de performanță.

În același timp, rapoartele apărute menționează o serie de îmbunătățiri la nivel suspensiei. Clienții s-au plâns de fermitatea trenului de rulare, motiv pentru care inginerii AMG pregătesc o soluție orientată ceva mai mult către confort.

Versiunile Mercedes-AMG E63 și AMG E63 S vor fi lansate în cursul anului curent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru