Viitoarea generaţie BMW Seria 3 va avea o versiune Active Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.11.2010
BMW va extinde gama sa de hibride cu versiuni ecologice ale modelelor Seria 5 şi Seria 3. Dacă Active Hybrid 5 este aşteptat anul viitor, Active Hybrid 3 va sosi abia în 2012.

Ultima întâlnire a acţionarilor BMW a consemnat o nouă declaraţie importantă a preşedintelui Norbert Reithofer. Omul care conduce destinul companiei bavareze a confirmat interesul BMW de a continua eforturile sale în domeniul tehnologiei hibride.

După ce a lansat versiuni ecologice ale modelelor Seria 7 şi X6, constructorul german îşi doreşte extinderea gamei Active Hybrid cu actualul Seria 5. Modelul va fi prezentat anul viitor cu un tren de rulare hibrid, compus dintr-un motor cu ardere internă şi unul electric.

Potrivit planurilor enunţate de Reithofer, seria Active Hybrid nu se va opri aici, urmând să se regăsească şi pe vitoarea generaţie a modelului Seria 3, cunoscut sub numele de cod F30. Aşadar, gama modelului de clasă medie, aşteptată să debuteze live în 2012, va include şi un derivat Active Hybrid 3.

În cadrul aceleiaşi întâlniri cu acţionarii, Reithofer a confirmat şi zvonurile care anunţau producţia unui model de clasă mică, cu tracţiune faţă.

Aşteptat pe piaţă în 2012, subcompactul va adopta şi el o tehnologie hibridă, similară celei regăsite în prezent pe modelele grupului francez Peugeot-Citroen.

De altfel, cele două mari grupuri auto, german şi francez, au strâns mână chiar zilele trecute pentru un parteneriat comun de dezvoltare a trenurilor de propulsie hibride. 

via | autoblog

Comentarii (2)

  • mda
    daca va avea consumul ca seria 7 hibird...mai bine nu ar mai scoate..dar ce sa-i faci asa e moda acum..
    0 3
  • Frate este seria 3 ala diesel care consuma 4 la suta. De ce este nevoie de hinrid, plus ca are si vreo 200 CP ala diesel.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru