Viitoarea generaţie BMW Z4 va fi mai sportivă şi mai atrăgătoare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.05.2012
Noua generaţie BMW Z4 este aşteptată pe piaţă la mijlocul lui 2015. Inginerii şi designerii bavarezi se străduiesc până atunci să elaboreze un design şi un comportament mai sportiv decât cel al vechilor generaţii.

BMW şi-a propus să ofere publicului o nouă generaţie Z4 mult mai sportivă şi mai atrăgătoare. Potrivit unor surse din interiorul companiei, roadsterul va fi mult mai incitant decât predecesorii săi.

Programat să debuteze la mijlocul lui 2015, Z4 va fi mult mai agil şi mult mai sportiv decât ceea ce a oferit BMW până în prezent. Cu toate acestea, trecerea nu va fi una radicală pentru că există teama îndepărtării fanilor actuali ai modelului.

Din primele informaţii se vorbeşte despre un design uşor modificat, cu o capotă ceva mai scurtă, trăsătură ce poate inhiba uneori şoferii când vor să ruleze sportiv sau repede. Chiar şi aşa, reducerea dimensiunii se va face cu multă grijă, pentru că mulţi clienţi americani iubesc look-ul actual.

Noua generaţie Z4 va beneficia şi de pe urma motoarelor N20, supuse operaţiei de downsizing. Unităţile pe benzină cu doar patru cilindri garantează o masă ceva mai scăzută şi duc astfel la o repartizare mai bună a greutăţii pe ambele axe.

Viitorul Z4 va fi desenat pe baza noii filosofii BMW, care presupune crearea unui aspect ce nu se va perima pentru o perioadă de cel puţin 15 ani.

Designerii vor fi nevoiţi să ţină cont de acest aspect şi să elimine elementele ce ar putea să devină demodate, aşa cum au făcut-o şi în cazul modelelor Seria 5, Seria 6 şi Seria 3, modele care se supun deja filosofiei.

via l insideline

Comentarii (4)

  • Parerea mea este singurul care poate sta langa noul Porsche Boxter. Restul sunt expirate.
    9 3
  • Chiar daca sunt lideri in vanzarile de masini premium, nu cred ca le-ar strica si un concurent direct pentru R8 si SLS. Ar fi un exercitiu de imagine destul de bun.
    10 1
  • Mai rapid? mai sportiv? mai atragator si mai agil? nu stiu ce sa zic, ultimul model este unul dintre cele mai frumoase bmw-uri moderne, datorita desgn-ului inspirat dupa legendarul 307.Va fi foarte greu sa depaseasca ceea ce au reusit cu actualul Z4.Insa cum nimic nu e perfect... au sanse mari.
    10 0
  • AndreiRN
    Mai fiabila?
    Dar la fiabilitate nu vor lucra?
    Prea multe am vazut moarte pe autostrada sau remorcate.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru