Viitoarele BMW M5 și M6 ar putea primi tracțiune integrală xDrive

de Bogdan Mirică
Joi, 15.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele diviziei de performanță BMW M a declarat că pentru a deveni mai puternice, viitoarele generații M5 și M6 vor avea nevoie de tracțiunea integrală xDrive.

Salonul Auto de la Detroit a adus nu numai premiere importante pentru piața auto, ci și informații prețioase despre planurile unor constructori auto cu renume. BMW se numără printre ei.

În cadrul unui interviu acordat cu ocazia evenimentului american, Franciscus van Meel, președintele diviziei de performanță BMW M, a declarat că în viitor se ia în calcul echiparea modelelor M6 și M5 cu tracțiune integrală, pentru a putea face față unei creșteri considerabile de putere și cuplu.

Afirmația este cât se poate de potrivită, având în vedere că în ultimii ani constructorii premium s-au străduit să ofere din ce în ce mai multe resurse, chiar și cu motoare mai mici. Trendul este așteptat să se mențină, după cum anunță și van Meel. „Dacă vom continua să creștem cuplul motor și caii putere în anii care urmează, atunci probabil că noile generații M5 și M6 vor avea de administrat prea multe resurse, iar această situație necesită o soluție nouă de tracțiune”.

Urmareste Automarket
Franciscus van Meel a vrut totuși să îi liniștească pe puriști, susținând că un posibil M5 cu tracțiune integrală xDrive va avea o setare similară lui Ferrari FF, adică va fi orientată mai mult spre axa posterioară.
O repartizare 50/50 nu ar fi în avantajul germanilor, lăudați mereu pentru comportamentul „jucăuș” al mașinilor produse de divizia M. Iar inginerii vor căuta să protejeze tocmai această trăsătură, căutând în același timp să eficientizeze folosirea resurselor.

via carscoops

Comentarii (1)

  • Vrajeala, se folosesc de M5 ca platforma de marketing pt X-drive.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru