Viitoarele generații BMW i3 și i8 sunt încă în dubiu: "Sunt modele unice, nu au fost dezvoltate ca o familie"

de Daniel Popescu
Marti, 03.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 și i8 au fost dezvoltate ca experimente, iar continuarea lor nu este sigură, spune Stefan Juraschek, directorul diviziei electrice BMW.

BMW are planuri ambițioase pentru dezvoltarea gamei de modele electrice, însă este posibil ca acestea să nu vizeze i3 și i8.

Constructorul german a dezvăluit în toamna anului trecut BMW i3 facelift, BMW i8 facelift și BMW i8 Roadster, însă există posibilitatea ca aceste modele să nu primească generații noi în viitor. Oficialii de la Munchen afirmă că i3 și i8 au fost dezvoltate mai degrabă ca modele experimentale, fără posibilități tehnice de a fi extinse cu alte modele derivate.

"Aceste modele sunt unice. Aceste două modele nu au fost dezvoltate ca o familie pe care o putem extinde în diverse moduri cu 5 sau 10 modele derivate", a precizat Stefan Juraschek, șeful departamentului de mașini electrice al BMW, pentru publicația Automotive News.

Cel mai probabil, o decizie finală în acest sens va fi luată în următorii ani, în funcție de modul în care va evolua gama de modele electrice a constructorului. De altfel, germanii pregătesc deja numeroase modele electrice, iar trei dintre ele au fost deja a anunțate: BMW iX3 va fi versiunea electrică a SUV-ului X3, BMW iNext (nume de cod) va fi noul flagship electric al companiei, în timp ce BMW i4 va fi versiunea de producție a conceptului BMW i Vision Dynamics.

Există și posibilitatea ca urmașii actualelor i3 și i8 să primească alte nume, pentru a fi reașezați corect în viitoarea gamă electrică BMW care va acoperi în final toate segmentele în care marca este prezentă. În aceste condiții, este de așteptat ca urmașul lui i3 să fie rebotezat i1 sau i2, în funcție de planurile de viitor ale brandului bavarez.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru