Viitorul Audi Q4, rival pentru BMW X4 şi Mercedes GLC Coupe? Noul SUV coupe va fi inspirat din conceptul TT Offroad

de Daniel Popescu
Vineri, 02.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q4 ar putea fi dezvoltat sub forma unui SUV coupe inspirat din conceptul TT Offroad, astfel că va deveni rivalul lui BMW X4 şi Mercedes GLC Coupe.

Audi a obţinut anul trecut drepturile de proprietate pentru numele Q2 şi Q4 la capătul unor negocieri intense cu Grupul Fiat-Chrysler. Succesul s-a materializat prin apariţia lui Audi Q2, cel mai mic SUV al producătorului de la Ingolstadt, iar acum apar primele informaţii despre viitorul Audi Q4.

O serie de date furnizate de publicaţia britanică Auto Express indică faptul că viitorul Audi Q4 va fi un SUV coupe cu un design inspirat din cel al conceptului TT Offroad (foto), care a fost prezentat publiclului în 2014 la Salonul Auto de la Beijing.

Urmareste Automarket
În cazul în care aceste informaţii se vor concretiza, noul Audi Q4 va deveni practic un rival pentru modele consacrate precum BMW X4 şi Mercedes GLC Coupe. Pentru moment nu se cunosc prea multe detalii despre celelalte caracteristici, însă este foarte posibil ca Audi Q4 să includă o formă sau alta de electrificare.

De altfel, informaţiile au apărut în aceeaşi săptămână în care producătorul de electronice Samsung a anunţat că va construi o fabrică de baterii pentru maşini electrice în localitatea maghiară God, situată în apropierea uzinei Audi de la Gyor.

Aceasta va avea o capacitate de producţie suficient de mare pentru a asigura bateriile pentru circa 50.000 de maşini electrice pe an. De altfel, alături de rivalii de la LG, Samsung va furniza bateriile pentru viitorul Audi Q6 e-tron, un SUV coupe complet electric cu autonomie de 500 de kilometri aşteptat pe piaţa în 2018.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • razvan
    E vremea papusilor Matrioska.Trista lume.
    2 4
  • da la fel si mercedes...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru