Viitorul Audi S6, spionat în apropiere de Nurburgring: modificări minore de design și motor de 450 CP

de Cornel Șocariciu
Duminica, 02.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Audi S6 a fost surprinsă în timpul testelor. Sedanul producătorului german va fi prezentat în prima parte a anului viitor, iar designerii pregătesc câteva modificări minore. Viitorul S6 va avea un V6 de 2.9 litri de 450 CP, suspensii mai ferme și un sistem de frânare îmbunătățit.

Noua generație Audi A6 (fotoa fost prezentată oficial la începutul anului curent. În acest moment, sedanul producătorului german poate fi comandat doar cu motoare diesel, însă Audi pregătește lansarea versiunii A6 55 TFSI. Aceasta va fi echipată cu un motor V6 de 3.0 litri de 340 de cai putere.

Pentru fanii versiunilor sportive, producătorului german dezvoltă și varianta S6. Un prototip a fost deja surprins în apropiere de circuitul de la Nurburgring, iar reprezentanții Audi au ales să testeze o versiune fără camuflaj.

Din punct de vedere estetic, viitorul Audi S6 nu primește modificări majore comparativ cu varianta "civilă" A6. Fanii vor observa mici retușuri în dreptul prizelor de aer și un sistem de evacuare cu patru terminații rotunde.

Inginerii producătorului german pregătesc o suspensie ceva mai rigidă și un sistem de frânare îmbunătățiti. În același timp, zvonurile spun că sub capotă, viitorul S6 va ascunde un V6 biturbo de 2.9 litri gândit să ofere 450 de cai putere (aceeași valoare disponibilă pe RS5 Coupe)

Cei care nu sunt "mulțumiți" cu această valoare pot sta liniștiți, întrucât Audi dezvoltă și un RS6.

Conform surselor apropiate companiei, vârful de gamă va oferi 605 CP (aceeași valoare dezvoltată de fostul RS6 Avant Performance) și 800 Nm.

Noul Audi S6 va fi prezentat în prima parte a anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru