Viitorul BMW M5 va avea 550 CP

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.05.2008
Viitoarea generatie a modelului BMW M5 va fi propulsata de un motor nou si mai performant: V10 5.5 litri si 550 CP.

Esential

550 cai putere va avea viitorul BMW M5.

Viitoarea generatie a modelului BMW M5 este asteptata in maxim doi ani, la un an dupa aparitia noului Seria 5.

Conform publicatiei britanice Autocar, BMW va renunta la motorul V10 de 5.0 litri si 507 CP, existent pe actuala generatie a lui M5, si va ridica stacheta pana la inaltimea unui V10 de 5.5 litri si 550 CP.

Printre noutatile de ordin tehnic anuntate pentru viitorul M5 trebuie mentionate cutia de viteze cu sapte rapoarte cu dublu ambreiaj, tehnologia Start-Stop si sistemul de regenerare a energiei folosite la franare.

Se pare ca viitorul BMW M5 va fi un monument de putere, cei 550 de cai stau marturie in acest sens, dar si unul de tehnologie, asigurata prin pachetul Efficient Dynamics, prezentat deja de constructorii bavarezi.

Via | Autocar

Taguri: BMW, M5, Seria 5

Comentarii (3)

  • Crysty
    7 trepte
    Se pare ca ideea producatorului Mercedes-Benz referitoare la cutia de viteze cu 7 trepte este buna si incepe sa "prinda" acest lucru confirmandu-l si marele rival BMW. Vedeti sa nu uitati si de semnalizarile din oglinzi care la fel incep sa "prinda" la mai toate modelele nou aparute indiferent de producator.
    0 0
  • noname00
    re Cr"y"st"y"
    Faptul ca are 7 rapoarte este este doar o evolutie naturala a lucrurilor, nu este ideea Mercedes. si oricum, si actualul M5 are tot 7 rapoarte.
    0 0
  • Victor
    Nu cred ca s-a inspirat de la Mercedes. Oricum, exista cutii si cu 8 trepte (Lexus de exemplu).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru