Viitorul BMW X5 va avea o platformă din aluminiu

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.11.2010
Noua generaţie a modelului BMW X5 va debuta în 2013 împreună cu o platformă complet nouă, din aluminiu, care va ajuta la reducerea masei totale şi la îmbunătăţirea consumului şi emisiilor.

BMW lucrează deja la viitoarea generaţie a modelului X5, a treia la număr, aşteptată să debuteze oficial în cursul anului 2013. Constructorul german intenţionează să se folosească de viitorul SAV pentru a introduce pe piaţa noua sa platformă modulară din aluminiu, despre care au tot circulat speculaţii în ultima vreme.

Bavarezii speră astfel să reducă considerabil masa totală a modelului, fără a afecta structura de rezistenţă, care va beneficia de rigiditatea unui oţel special la nivelul caroseriei. Miza reducerii masei este obţinerea unor valori de consum şi emisii mult mai reduse, în conformitate cu normele europene.

Noua generaţie X5 va purta numele de cod F40 şi va prelua liniile de design ale navei amiral Seria 7, adaptându-le unor dimensiuni similare cu cele ale modelului actual.

Platforma care se va regăsi sub caroseria viitorului X5 va fi mai apoi preluată şi de succesorii modelelor Seria 5, Seria 6 şi Seria 7, cu acelaşi scop principal, acela de a reduce considerabil masa totală.

Constructorul german nu va priva de beneficiile platformei din aluminiu nici viitoarele modele complet noi ale gamei, versiunea de serie a conceptului CS şi SUV-ul de mari dimensiuni X7. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • pentru manelisti platforma va fi din aur
    21 5
  • Cel mai frumos SUV. Arata foarte bine pentru o masina asa de mare si are performante de invidiat, este referinta segmentului.
    13 3
  • @MANELE
    Mai bine manele decat pentru GANGSTERI .
    Si varianta cu manelele e mai buna ca RAPERII.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru