Viitorul Dacia Logan Coupe, imaginat de un designer roman

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.08.2009
Blogurile franceze au acordat astazi o deosebita atentie unor prelucrari digitale apartinand unui tanar roman, care si-a imaginat cum ar arata varianta coupe a modelului Dacia Logan.

In timp ce toate site-urile de specialitate vorbesc despre cele mai noi modele care urmeaza sa isi faca debutul oficial in cadrul Salonului de la Frankfurt, blogurile auto franceze vorbesc despre primul coupe Dacia, de la preluarea Renault. Un tanar roman, Maris Alexandru Bogdan, a incercat sa isi imagineze cum ar arata un Logan Coupe, o extensie a gamei care ar bucura probabil pe multi fani ai brandului.

Dacia a anuntat cu ceva timp in urma ca gama Logan va fi extinsa pentru a oferi publicului din Romania si celui european o varietate de modele low-cost, foarte cautate in ultima vreme, din considerente financiare. Drept dovada vanzarile in crestere ale constructorului roman in prima jumatate a acestui an, cu 28.6% mai mari pe piata europeana.

Posibilitatea ca Dacia sa dea nastere in urmatorii ani unui model coupe este totusi relativa, desi o asemenea varianta ar fi usor de produs iar costurile nu ar fi foarte mari. Cel mai probabil, un coupe Dacia va debuta in gama constructorului roman odata cu lansarea noii generatii Logan.

Pana atunci nu ne putem multumi decat cu prelucrarile virtuale ale designerului roman, care se pare ca au fost bine primite de publicul de peste hotare.

via | autosblog

Comentarii (51)

  • mda
    foarte rau nu arata dar nu cred ca o sa avem vreodata o dacie coupe. oricum ar arata ea.
    14 6
  • A fost
    A fost o versiune coupe a Daciei 1310...si ar fi binevenita si o versiune coupe a Loganului. Cred ca motorul de 1,6 16V si-ar face si mai bine treaba in contextul in care ar scadea masa totala a masinii.
    24 1
  • Stelian_Opincariu
    Cred ca designerul roman era beat.................
    16 43
  • fleoshc
    ...
    Da nu aduce a Skoda Octavia rs deloc....
    15 7
  • .....
    Inca se viseaza frumos despre Logan coupe.. ce nelanurire am eu, este acea daca s-ar fabrica acest model din poza..ce motor va avea???(1.6 16v) ar fi ridicol pt un coupe. PS cand mai visati cu ochii deschisi visati la un motor adegvat si pe urma la carosesie, deoarece caroseria nu a suferit mai schimbari..... O spun cu riscul de a m-a injura toata lumea dar asta este realitatea :))
    14 5
  • Marius
    Copie
    da .. domnul designer ar trebui sa conceapa ceva unic... asta este o octavia rs .. in 2 usi :)) macar de se inspira dintr-un TT sau ceva
    4 8
  • mnu
    dar ce are motorul de 1.6? plus ca acum a aparut cu turbo si livreaza peste 150 de cai la masa totala a masinii de o tona si unpic ceea ce e f putin... motor mai mic greutate mai mica .... ar fi penal sa puna un motor sa fuga de rupe si masina sa aiba masa cat un titirez zburator ..totusi trebuie sa fie si masina "sigura" cat de cat
    1 9
  • ce-i urat, urat ramane
    Oricat s-ar trage de masina asta si in orice directie, ramane o masina urata. Da, este o masina utila, practica dar este urata ca design, orice s-ar spune.. Logic ca un coupe nu putea iesi frumos, n-are de unde.

    Cred ca mai degraba Sandero s-ar preta la ideea de coupe...
    8 9
  • cum s-a mai zis
    macar un motor de 200+ ,si da e un fel de rs coupe.... restitlizat... si aia e... insa daca o sa aibe un pret..... astronomic pentru ceea ce ofera.... nu o sa aibe deloc succes...

    cand o sa te urci intr-un golan si nu o sa zici "ba e dacie ce vrei " in sensul ca .... butoanele de coborare/ridicare geamuri aplasate incredibil de aiurea... suspensii ,senzori , materiale in primu rand....
    atunci romanii o sa prefere sa isi promoveze marca proprie....
    1 5
  • Dupa ce ca nu e deloc reusita mai are si acel plfon care se termina taziu de zici ca are o cocoasa in spate. Maris mai incearca.
    6 5
  • recunosc
    Recunosc, numai un roman putea desena un Logan COUPE cu usa din fata la fel de mica precum aia de pe sedan =)))))))))))))))))))))

    BA, designerilor, romanilor purtatori de LOGAN, nu ati invatat ca la coupe-uri usa din fata e mai lunga, ca si geamurile ?

    Stopurile spate imi plac, dar UNDE e esapamentul DUBLU ?

    Farurile sunt inca de magherinta asta curenta, ceva cu leduri si cerculete ar mege mai bine.

    UHA
    5 9
  • Castravete
    Parca e un borcan de muraturi
    4 10
  • cate putin
    putin mai lunga putin mai lata si plafonu ar trebui putin cobarat ar arata mult mai bine
    1 0
  • o intrebare: de ce ar dori cineva logan coupe?
    3 2
  • Stelian_Opincariu
    @bola
    Permite-mi @bola sa iti raspund---Pentru ca manelistii sa aiba cu ce sa se laude.
    4 10
  • pffffff
    daca tot s-a gandit cineva la asa ceva...de ce a plecat de la un logan...si nu a creat ceva unic? ceva...diferit...sa nu fie dacia logan coupe...sa fie macar simplu...dacia coupe si sa nu aiba nici o treaba cu loganul...sa se elimine forma asta...butucanoasa
    2 0
  • Nu sunt fan Logan nici pe departe, dar aceasta masina imi place chiar foarte mult, cu riscul de a starni oripilitati p-aci. Felicitari sincere, Maris Alexandru Bogdan!!
    Cu siguranta, daca pe aceasta prelucrare digitala era o alta emblema, multi ar fi laudat-o.
    4 1
  • Skoda octavia intradevar
    Ba nu stiu...., dar eu vreau sa plec din tara asta... nu mai rezist
    5 8
  • danyut
    PENALLL
    4 6
  • George
    Felicitari
    Felicitari Maris Alexandru Bogdan, nu arata de loc rau masina derivata din Logan. Sa lasam lumea sa arunce cu cuvinte aiurea si sa visezi la avioane. Linii simple si deloc urata, parerea mea.
    Din pacate trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca dacia nu are cum sa scoata acum o astfel de masina.
    3 1
  • .,..,
    de cate ori am avut ocazia am criticat dacia pt calitatea ei dar sa fiu since aceasta prelucrare nu arata rau...chiar mi se pare reusita...nu stiu unde e asemanarea cu rs dar in fine...
    2 4
  • ioan_s
    despre comentarii
    Ce "gogu" e "yanu" de la inceputul comentariilor.... dupa ce ca habar n-are sa scrie corect isi mai expune si opiniile... papagal.....
    3 1
  • Photoshop
    no bine
    logan photoshopat. uau! get real...
    1 0
  • mda
    NEVER GONNA HAPPEN!
    De ce naiba ar incerca Dacia sa faca asa ceva , doar tanarul "designer" ne poate explica.
    Poate daca toti fanii lui Guta fac precomanda , s-ar gandi si Dacia sa faca asa ceva, insa este o masina care ar fi bine sa ramana pe hartie/intr-un jpg uitat pe hdd :)
    Ce-i drept ca ar inlocui 50% Logan-urile "tunate" (de ploaie) , insa romanul , fiind inventiv de fel , o va tuna si pe asta cu bara de BWM si stopuri de Iveco .
    3 5
  • coldMustang
    loganu
    sincer, arata putin grotesc.
    trasaturile grosolane de la logan le-ai transpus intr-un coupe; rezultatul e necastigator.
    eu as merge pe o varianta mai stilizzata putin, ceva mai putin inalta, mai lunga cu 60-100cm iar partea frontala mai prelungita pe capota (incluzand faruri, masca, etc).
    Un body kit care sa o lateasca cu 10-15 cm iar ar fi ok.

    Anyway good job.
    1 4
  • COSMIN
    CU NISTE PLASTICE...
    CU NISTE PLASTICE, CU NISTE COLANTE SI CU CEVA RABDARE LA COLTUL CULTIRII DE PORUMB, COCALARII NOSTRI or sa faca si loganul de 1.4 la fel
    2 6
  • daca?!?
    Daca ar ajunge pe mainile unor producatori nemti cel putin , sau straini, va zic eu ca ar ajunge extrem de faimoasa. da... nu cu interiorul ei de plastic si alte detalii fenomenal de groaznice. si vorba aia , un 2.0 disel si un 150 CP , cu aspectul ei din imaginile de mai sus si un interior ce sa-l ajunga pe A4 cel putin ... ar fi vedeta soselelor... dar vorba aia .. VISEE!! :))
    A fost doar o parere!
    2 4
  • pt ioan_s
    Bai Ioane... sa mori tu ca esti tare destept!!!... sa zicem ca sunt eu papabal dar tu suferi de prostie cronica... si sti dece? Ca esti paralel in domeniul auto. Am o intrebare pt tine: Spune-mi si mie o marca de succes care fabrica coupe < sau = cu 1.6 cc.? Si sa nu zici ca-s baiat rau, te ajut un pic... ar fi RX-8 1.3cc dar cei de la mazda sau bazat pe motorul de 1.8cc 231 cp.. asa ca mai citeste despre masini baietel...
    2 4
  • re:
    Interesanta idee,in schimb o varianta coupe ar trebui sa fie mult mai supla decat sedanul, cu linii mai cursive, de ex. plafonul mai lasat, geamurile laterale mai inguste, parbrizul si luneta mai inclinate
    Cel mai bun exemplu in acest sens e Peugeot 406 (design Pininfarina) si 407 coupe.
    Pastreaza in mare linia masinii dar e cu totul altceva.
    3 0
  • Lucian
    @Ioan_s
    Ioan_s, degeaba esti rautacios cu "yanu" ca el are dreptatea. Asa ca mai aptine-te cu jignirile.
    2 4
  • Numai guru auto pe site-ul asta
    @Lorin
    "un 2.0 disel si un 150 CP" Au incercat si VW o masina "mai sport" cu motor diesel si....n-a prea mers (vezi Scirocco TDI , nu chiar asa sport pe cat te-ai astepta.)

    @YANU: motoarele de pe RX8 si RX7 sunt motoare Wankel (care genereaza cam 250+ hp la 1.3 L) , insa pentru a putea compara capacitatea cilindrica a motoarelor Wankel cu cea a motoarelor traditionale , cilindreea motoarelor Wankel se inmulteste cu 1.5(parca) , deci ajungi pe undeva pe la un 2.2-2.4 traditional.
    Data viitoare cand incerci sa o faci pe desteptul , pune mana si citeste o carte inainte, sigur iti trece pana o termini.
    PS: prin carte nu ma refer la Top Gear Magazin sau Mickey Mouse.
    4 6
  • mda
    aparent m-am grabit :

    1.3 L*1.5 ~ 2L

    Totusi , motor de 2L cu 280CP (cat are un RX7) mai rar.
    (cei-i drept e twin-turbo)
    3 5
  • .
    el si-a imaginat, dar si-a imaginat cam prost... usile la un coupe sunt mai mari.
    1 0
  • Cristi
    plecati
    Eu zic ca toti astia anti Romania , anti Dacia , anti cultura si exemplele sunt mii sa plecati fratilor in Germania unde se face audi,bmw,mercedes,ford,opel ca acolo aia scot numai masini frumoase si acolo o sa va placa totul pana si faptul ca sunteti inculti si niste terminati .

    Credeti-ma ca NIMENI nu v-ar opri din drum si nici nu v-ar duce lipsa .
    4 3
  • Frumos
    Foarte frumos,exceptand montantul spate care este cam mare,arata foarte bine.Pe platforma lui Logan II sigur vor face si coupe!
    Lasatii fratilor pe cei anti Dacia,nu va mai enervati,cultura lor auto care tinde sub 0 nu ii ajuta sa inteleaga ca un model coupe de genul acestuia trebuie construit pe platforma modelului de baza.

    Vorba lui Cristi sa se mute in germania sau in India(sa vezi atunci ce le-ar placea Loganul)
    5 0
  • @Pesso si Cristi
    Doar pentru simplul fapt ca nu ne place aceasta "schita" a unui posibil Logan Coupe , atunci suntem inculti?Baieti , nu cred ca avem nici macar aceeasi varsta, asa ca fuguta la batista ca va atarna ceva la nas.
    Ganditi-va putin cat o sa coste aceasta masina daca o fac. Evident , in jurul unui WV sau Renault (sau orice alta firma ce nu este in segment cu Dacia), deci nu o sa fie rentabil , pentru ca nimeni nu o sa o cumpere.

    PS:daca noua nu ne place , nu inseamna ca suntem inculti , ci inseamna ca avem o parere personala.
    PSS: Da , sunt posesor Logan/Sandero , si DA ...n-am plecat din tara(desi voi doi ma determinati sa plec)
    2 6
  • cupe de la coupe
    1. HMmmmmmmmmmmm. Romanasul care a nascocit poyele se cheama Marius si nu Maris
    2. Pozele sunt trunchiate, unghiurile gresite (usi, geamuri, plafon...)
    3. Geamul lateral spate da bine din lateral dar din lateral-spate se vad niste oribilitati.

    Felicitari lui Marius pentru idee. Mai ai de lucru. Asa e la noi incepem multe dar nu terminam mai nimik.

    O zi buna.
    3 0
  • teocolumb
    Felicitari pentru schita
    Felicitari pentru schita. Arata binisor, fata de ce ne arata toti carcotasii care au postat pe site este chiar minunat. Nu inteleg de ce aproape toti au ceva impotriva. Nici unul din cei care critica nu a fost in stare sa posteze nici macar o poza cu un model facut de el.... dar de ca romanul de gura nu-l intrece nimeni.
    Sper sa nu fii dezamagit Marius de tot ce este scris si sa nu te lasi batut. Bafta
    1 1
  • Kkt
    Arata ca draq
    1 1
  • Flaviu C
    mda..
    cam prost proportzionata
    da ideea unui logan coupe este ok
    pt cei ce comenteaza de 1.6 16v, cum ca s-ar face de ras...
    interesativa cati cai are un 316Ci sau un 318Ci
    si daca cei de la Dacia lasa motoru mai liber...sa zicem undeva la 120 de cai..ar fi chiar ok pt o dacie
    parerea mea este ca problema cea mai mare ar fi cu garda la sol si suspensia
    1 0
  • @Flaviu C
    O sa apara in viitor o versiune sport a Daciei Logan cu motor 1.6 de 133cp normal aspirat, conceput de divizia RenaultSPORT. Motorul asta echipeaza deja Twingo in tarile in care se comercializeaza.
    1 0
  • ^_^
    mie imi place:D
    1 0
  • @Dpp
    Eu am mentionat "cultura auto". Daca tu crezi ca Dacia a vrut,vrea sau va dori vreodata sa se compare cu VW....... Auzi pret ca VW sau Renault. O sa vezi la momentul lansarii Loganului coupe pretul si atunci sa imi spui daca vrea sa se compare cu ceva din gama VW.Asta da subcultura auto!
    0 2
  • COCOSHEILOR
    hai ca e mai interesant sa citesc disputele voastre decat sa ma uit la pseudoconceptul asta total neoriginal.
    1 0
  • rotund
    C'est ugly! :)
    0 1
  • @pesso
    Deci , Tov Pesso , tu ori ai fost corigent la matematica ori nu iti dai seama ce vorbesti.
    Un Logan echipat este cam 10.000. Presupunand ca il fac coupe si cu un motor putin mai puternic (115~120 CP, desi am dubii serioase in aceasta privinta) , cam cate mii estimezi matale ca s-ar adauga la cei 10.000 cat e un Logan normal?
    Deci...teoretic ajungem undeva intre 12.000 si 14.000 pentru un Logan cu 2 usi mai putin si 20 de cai in plus? Tie ti se pare ca este rentabil?? In afata de tine , crezi ca o sa mai sparga cineva banii de un clio/megane/Golf5-6 (mai slab echipat , dar per total muult mai ok decat Logan-ul) pe un Logan Coupe?
    Iti reamintesc strategia pe care mizeaza Dacia : masini fiabile(?) si ieftine.
    Asa ca lasa-ne cu impresiile de mare guru auto si fugi si citeste niste "almanahe" , ca esti pe langa rau de tot.
    2 0
  • ...
    Nu arata rau deloc. As alungii putin geamurile din spate pentru o mai buna vizibilitate a ocupantilor banchetei.
    1 0
  • logan interesant
    din spate seamana si cu opel vectra, in rest este frumoasa ideea
    1 0
  • PARAZYTU19
    :)))) lol:))) super unica copia
    e super fain designul cam aduce a "alta masina" stiti voi care...

    .dar per ansamblu se vede ca e unica in felul ei.....

    felicitari superbe linii nicidecum ceva cu care suntem obisnuiti noi romanii de la dacia....
    nu m-ar surprinde un nou model mai sport sau coupe dar ii dau draq sa nu o cheme tot logan ca e jale..si fara motor 16 in V ca imi bag..
    bafta
    2 0
  • AR ARATA MAI BINE DACA ATI LASA UN PIC JOS PLAFONIERA
    0 0
  • IONUT (BAILESTI 80 )
    O PUTETI FACE TIP MUSTANG
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru