Viitorul Lotus Esprit va prelua motorul V10 al actualului Lexus LF-A

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.08.2010
Supercarul britanic, aşteptat la Salonul Auto de la Paris, ar putea ascunde sub caroserie motorul V10, de 560 de cai putere, al modelului japonez Lexus LF-A.

Esential

560 de cai putere dezvoltă motorul V10 al supercarului Lexus LF-A.
432 de cai putere dezvoltă propulsorul modelului Lexus IS-F.

Pe măsură ce ne apropiem de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris, tot mai multe informaţii despre viitorul Lotus Esprit încep să apară în presă. Supercarul pregătit de constructorul britanic, văzut ca un bilet de intrare pe segmentul modelelor exotice, dominat de Ferrari şi Aston Martin, se va folosi de resursele unui motor cu care publicul a făcut deja cunoştinţă.

Mai exact, Lotus va împrumuta unitatea V10 de 4.8 litri, folosită pe supercarul Lexus LF-A, model produs de japonezi în ediţie limitată, de numai 500 de exemplare. Propulsorul pe benzină este capabil să livreze un total de 560 de cai putere, resurse suficiente pentru a face din modelul britanic un concurent serios pentru Ferrari 458 Italia.

Viitorul model iconic produs la uzina din Hethel nu va dispune însă de o singură opţiune de motorizare, britanicii intenţionând să lanseze mai multe versiuni ale lui Esprit. Dacă unitatea V10 a actualului LF-A va asigura vârful de gamă, înseamnă că cei mai puţin pretenţioşi se vor putea mulţumi şi cu propusorul unui alt model Lexus.

Este vorba despre motorul V8 de 5.0 litri, care oferă actualului IS-F un bagaj de putere de 423 de cai.

Motorul va primi probabil o serie de modificări din partea inginerilor britanici, pentru a putea oferi ceva mai multe resurse.

Lotus nu a dorit să comenteze informaţiile apărute recent, însă imaginea unui supercar născut sub domnia lui Dany Bahar, CEO-ul care a dezertat de la Ferrari, începe să prindă contur.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru