Viitorul Mazda RX-7 ar putea avea pana la 300 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.12.2009
Viitoarea generatie a coupe-ului Mazda RX-7 ar putea imprumuta din trasaturile stramosului sau. Modelul se va axa pe reducerea masei totale si pe exploatarea resurselor unui nou motor rotativ.

Presa de specialitate se intrece in speculatii privind viitorul urmas al modelului Mazda RX-7. Se pare ca japonezii lucreaza in mare secret la modelul sportiv, detaliile despre noul coupe fiind inca un mister. Surse neoficiale sustin insa ca succesorul lui RX-7 va aborda o strategie diferita, dictata de perioada economica tulbure.

Astfel, viitoarea sportiva va fi caracterizata de trasaturi precum: pret abordabil, masa redusa si simplitate. Mai mult decat atat, se pare ca cel mai nou RX-7 se va inspira mult din primul model, cunoscut sub numele de cod SA22C.

Despre motorizari nu se stiu prea multe, insa voci neoficiale anunta un motor rotativ cu puteri cuprinse intre 200 si 250 de cai. Asadar, Mazda se va axa in primul rand pe obtinerea unei mase reduse si nu asupra unor resurse generoase.

Exista insa si surse care vorbesc despre dezvoltarea unei versiuni de serie a motorului prototip Wankel 16x de 1600 de cmc, dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, din 2007. Inginerii Mazda lucreaza la reducerea masei totale a propulsorului si la obtinerea unui consum de combustibil in conformitate cu normele impuse de organismele internationale.

Daca va vedea lumina zilei, noul motor rotativ ar putea oferi o putere maxima de 300 de cai, disponibila sub capota versiunii de top a modelului japonez.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • sergiu
    prea mult conditional optativ in articolele voastre . in rest, toate cele bune si LA MULTI ANI
    6 1
  • Fratelo
    Eu nu cred ca va fii urmatorul! O pasare de pe balconul casei mele din Suceava a zis ca Mazda da faliment! Deci va spun adevarul!
    0 11
  • shoot the bird
    @fratelo - imprumuta o arma si impusca pasarea...dar ai grija sa nu se descarce aiurea si sa te impusti singur
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru