Viitorul Mercedes A-Klasse AMG va avea 350 CP?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.04.2011
Uitaţi de actualul Mercedes-Benz A-Klasse, un model tern, destinat oraşului! Viitorul A-Klasse va fi compact, sportiv, iar versiunea AMG va avea - spun cei de la Top Gear - 350 de cai putere.

Nu a trecut nici măcar o zi peste recent-lansatului Concept A-Klasse (foto), pe care Mercedes l-a prezentat ieri la Salonul Auto de la Shanghai, şi informaţiile legate de versiunea de serie a acestui model încep să se adune în colţurile internetului. Iar cele mai recente veşti vin din partea britanicilor de la Top Gear, care anunţă că modelul de serie care va deriva din A-Klasse Concept va păstra 85% din designul prototipului.

Informaţiile au la bază declaraţiile lui Mark Fetherston, directorul de design al companiei germane, prezent la standul Mercedes-Benz din Shanghai. Tot de la Shanghai mai vine o veste interesantă legată de viitorul A-Klasse, un model care îşi va schimba astfel complet targetul şi forma odată cu apariţia noii generaţii. Este vorba de versiunea supersport a acestui model, care se pare că va avea 350 de cai putere şi va purta sigla AMG. Dacă informaţiile publicate de Top Gear se vor adeveri, noul Mercedes-Benz A-Klasse AMG va deveni cel mai puternic model din segmentul compact, depăşind Seria 1 M Coupe (3.0 litri, 340 CP).

Vă reamintim că A-Klasse Concept dispune de un motor de 2.0 litri care dezvoltă 210 CP.

Unitatea dispune de injecţie directă şi este supraalimentată cu o turbină.

via | Top gear

Comentarii (2)

  • Mercedes-Benz
    A-Klasse AMG vs Audi RS3
    Daca va ramane cu acest motor inseamna ca va fi un rival considerabil pentru Audi RS3 . Asteptam sa vedem testele .
    8 0
  • Din moment ce MB s-au decis sa paraseasca segmentul in care este actualul A este logic sa vrea sa faca un pic de concurenta si versiunilor sportive din curtile vecinilor :)
    Interesant ar fi, ca in loc de o versiune a motorului V6 de3,5l (care presupun ca este vizata la primirea unei supradoze + indicativul AMG), sa vedem pe A classe un V8 ceva mai puternic :)

    (sincer nu prea cred ca vor pastra 85%din design ...)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru