Viitorul Mercedes-Benz C63 AMG va folosi un motor V8 turbo

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 26.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va renunța la motorul aspirat de 6.2 litri folosit de actualul C63 AMG în favoarea unui V8 de cilindree mai mică, dar supraalimentat prin sistem turbo.

Cea mai perfomantă versiune a modelului C-Klasse este actualul C63 AMG. Este propulsat de un motor V8 de 6.2 litri aspirat, dar acest motor nu se va regăsi în echiparea viitoarei generații a modelului C63 AMG. Oficialii AMG, citați de revista britanică Autocar, spun că lucrează la un nou motor V8 de doar 4.0 litri cilindree, dar supraalimentat prin sistem turbo

Acest nou propulsor este dezvoltat alături de viitorul motor de 2.0 litri turbo ce va fi folosit de modelele A45 AMG și CLA45 AMG. Viitorul V8 4.0 turbo va dezvolta cel puțin 450 CP, dar poate fi împins până la 600 CP. Ola Kallenius, șeful diviziei AMG, aproape că a confirmat priducția noilor propulsoare pentru ziariștii de la Autocar: "Am început deja procesul de downsize pentru motoarele noastre și folosim acum varianta de 5.5 litri și vom continua acest trend și în viitor".

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Asa impingeti-le tata pana la 600 de cai putere ,dar pana la 10 mii de cai nu puteau? Sa consuma de rupa ,sau sa le puna capacitate de un litru 800 de cai ce ziceti? Dopati-le tata in continuare ca fiabilitate mai vedem la pastele gainilor.Mercedes s-a prostit rau de 15 ani in coace.
    5 19
  • adrian floraru
    inca ceva sf?.........
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru