Viitorul Mercedes E63 AMG va fi mai puternic: rivalul lui BMW M5 şi Audi RS6 are 612 CP şi ajunge la 0-100 km/h în 3.5 secunde

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O serie de specificaţii apărute pe internet demonstrează că viitorul Mercedes E63 AMG va fi mai puternic şi mai rapid. Versiunea de top va avea 612 CP şi va ajunge de la 0-100 km/h în 3.5 secunde.

Fanii Mercedes nu mai au foarte mult de aşteptat până la lansarea pe piaţă a noului E63 AMG, care se anunţă deja un concurent important pentru modele precum BMW M5 sau Audi RS6.

Potrivit unor informaţii despre specificaţiile tehnice care au ajuns pe un forum german, noul Mercedes E63 AMG va fi echipat cu un motor biturbo V8 de 4 litri care va genera 571 CP şi va ajunge de la 0-100 km/h în 3.7 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de 250 km/h.

Dacă nu este suficient de mult pentru pretenţiile tale, poţi opta şi pentru versiunea E63 S, care va fi disponibilă cu un motor de 612 CP ce va permite ca acceleraţia de la 0-100 km/h să se realizeze în numai 3.5 secunde. Practic, vorbim despre un spor de circa 27 CP pentru versihnea de top comparativ cu actuala generaţie care "stoarce" 585 CP, în timp ce consumul de carburant va scădea la circa 8.6 litri/100 km. Toate aceste informaţii confirmă practic declaraţiile făcute de şeful AMG încă din toamna anului trecut, când aflam că viitorul E63 AMG va avea circa 600 CP.

Indiferent de versiunea aleasă, E63 AMG va fi dotat cu o cutie de viteze SpeedShift cu 9 trepte, însă pentru moment nu există un anunţ oficial cu privire la introducerea unei tracţiuni integrale.

Noua generaţie a lui Mercedes-AMG E63 este aşteptată să ajungă în reprezentante până la jumătatea acestui an.

Via Motor1

Comentarii (4)

  • Citeam ieri un articol foarte interesant cu Dieter Zetsche. Spunea ca in ciuda successelor celor de la Tesla, clientii de Mercedes cer mai multe AMG decat masini electrice. Asa se explica probabil cadenta sustinuta cu care apar modele AMG noi in ultima vreme.

    In alta ordine de idei, a fost intrebat care sunt prioritatile Mercedes pe termen lung: masina autonoma sau electrica? Raspunsul a fost foarte clar. Bugetul pentru automobilul electric este semnificativ mai mare decat al masinii autonome. Pentru masina autonoma au deja avantaje fata de concurenta, si nu vad necesare eforturi sustinute pentru a finaliza proiectul. Pe de alta parte, tonul relaxat cu care vorbea despre concurenta celor de la Tesla, ma face sa cred ca deja au ceva pe teava si doar le testeaza puternic (ca de obicei) inainte sa-i dea drumul pe piata.

    Se pare ca toata lumea va fi fericita pana la urma :):):)
    14 0
  • Orice producator, de la renault la mercedes, poate chiar si in acest moment sa vina cu masini electrice cu autonomie de 4-500 km. Problema e costul unei asemenea masini, pe care nu si l-ar permite f multa lume, astfel incat investitia sa fie profitabila. La masini premium e ceva mai simplu, pentru ca ele au deja niste niveluri de pret mari. Cat despre autonome, problema chiar e mult mai simpla. Deja exista sisteme cu ajutorul carora masina e cel putin semi-autonoma, precum sistemul cruise control cu pastrarea automata a distantei fata de vehiculul din fata, sistemul de avertizare la parasirea benzii cu corectare automata de directie sau sistemele de franare automata. Astfel, in conditii ideale de vizibilitate si infrastructura, masinile astfel echipate pot fi considerate chiar autonome.
    5 0
  • Cand ajungi deja la astfel de bestii, nu mai conteaza ca ajunge la 100 in 3.5 sau 4 secunde. Totul depinde de preferinte (AUDI, BMW sau Mercedes).

    Mie ca si aspect imi place mai mult BMW M5.
    12 1
  • someone
    eu cred ca la asemenea puteri, mai interesant ar fi 0-160/h si 100-200/h decat 0-100. si timpul pe skid-pad .
    la peste 600 cai , cred ca e-klasee are ( sau ar trebui sa aiba ) 4Matic
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru