Viitorul motorsportului: Mazda Furai Concept

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.01.2008
Mazda Furai reprezinta viziunea Mazda in ceea ce priveste modelul care unifica masinile de strada cu cele de curse.

Esential

450 de cai putere scoate motorul pe baza de atanol al conceptului Mazda Furai

Mazda a prezentat la Detroit ultima aparitie in linia sa de concepte futuriste. Dupa Nagare, Ryuga, Taiki, Hakaze si celelalte nebunii stilistice demne de o carte SF din 2030 a venit randul lui Furai sa iasa la iveala si sa completeze gama de prototipuri Mazda. De fapt, Mazda afirma ca Furai este pur si simplu o reintepretare in stil racing a lui Nagare Denumirea sa provine din japonezul "foo-rye", care se traduce prin "sunetul vantului" si celebreaza 40 de ani de la prezentarea in premiera a motorului rotativ.

Conceptul ruleaza pe baza de etanol si este creat, spun niponii, pentru a micsora distanta stilistica dintre divizia Madza Motorsport si modelel de serie ale marcii asiatice. "Am incercat sa legam intr-un fel sau altul cele doua divizii ale Mazda. Modurile de gandire ale fanilor curselor si al fanilor modelelor de serie Mazda sunt total diferite iar rolul lui Furai este acela de a gasi elementele comune pentru fiecare dintre cele doua tipuri de abordare. Furai ajunge la acest obiectiv prin elstomparea granitelor care au diferentiat in mod traditional modelele de strada de cele de competitie", sustine Franz von Holzhausen, director de design Mazda USA si seful echipei care a creat Furai.

Conceptul Mazda beneficiaza de propulsorul RENESIS de 450 de cai, fiind vorba evident de un motor rotativ. De altfel, Mazda nu va reununta in perioada urmatoare la acest tip de solutie: "Atunci cand ne gandim la cele mai bune masini sport ale lumii, mazda RX-7 ne vine intotdeauna in minte. Si aici vorbim de asemenea de un motor rotativ", incheie acelasi oficial Mazda.

Taguri: Furai, Mazda, Nagare

Comentarii (2)

  • Marius :)
    CRIMINAL !!!
    chestia asta nici nu prea seamana cu o masina...mai curand cu un avion :)) ...supertare frate ;)
    0 0
  • c
    super tare! modele tot mai faine si mai ciudate si mai si...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru