Viitorul Opel Corsa OPC va avea 210 cai putere

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel lucrează deja la noua generație Corsa OPC. Hot-hatch-ul este așteptat în primăvara anului viitor, la Salonul Auto de la Geneva, alături de un motor turbo de 1.6 litri și 210 cai putere.

Opel a dezvăluit noua generație a modelului Corsa în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Modelul se va adresa publicului din segmentul mic și va avea în vizor modele ca Volkswagen Polo și Renault Clio.

Noul Opel Corsa - a cincea generaţie a citadinei germane se prezintă oficial

Totuși, în acest segment, există o categorie de clienți care vor dori ceva mai mult decât o simplă mașină de oraș. Sunt acei clienți care vor cel puțin 200 de cai putere sub capotă: iubitorii de hot-hatch-uri.

Prin urmare, Opel nu stă cu mâinile în sân și lucrează deja la o versiune de performanță, creată de divizia sa specializată, OPC. Noua generație Opel Corsa OPC ar urma să fie dezvăluită oficial în cursul anului viitor, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Geneva, desfășurat în martie.

Esential 210 cai putere ar urma să aibă noua generație Opel Corsa OPC.
192 de cai putere oferea vechiul Corsa OPC.
Deși mai sunt câteva luni până atunci, mai multe surse din presa spaniolă vorbesc deja despre capacitățile modelului.
Hot-hatch-ul se va bucura de 210 cai putere sub capotă, extrași dintr-un motor turbo de 1.6 litri, cu patru cilindri.

Agregatul oferă ceva mai multă putere decât vechea generație, care venea cu doar 192 de cai. Excepție făcea doar ediția specială Opel Corsa OPC Nurburgring Edition, care dispunea tot de 210 cai putere.

Dacă ne gândim că vechea ediție dedicată Iadului Verde atingea 100 de km/h în doar 6.8 secunde, ne putem aștepta ca noul Corsa OPC să obțină un timp ceva mai bun. Viteza maximă ar urma să depășească 230 de km/h.

Comentarii (1)

  • si "vechiul" Opel Corsa OPC Nurburgring Edition avea 210 cp
    http://www.carmag.co.za/driving-impressions/opel-corsa-opc-nurburgring-edition-6/
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru