Viitorul Peugeot 308 GTI va avea 270 de cai, suficient pentru a provoca etalonul Renault Megane RS

de Bogdan Mirică
Marti, 28.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot va lansa o versiune de performanţă a actualului 308. modelul va ajunge pe piaţă anul viitor şi, graţie celor 270 de cai putere, se va putea bate cu Renault Megane RS.

Competiţia în segmentul hot-hatch-urilor se ascute. Peugeot plănuieşte să lanseze o versiune de performanţă a actualului 308, anticipată deja de versiunea GT, prezentată vara aceasta, şi de conceptul 308 R, expus anul trecut la Frankfurt.

Peugeot 308 GT, rivalul francez al lui Seat Leon FR

Confirmarea a venit direct din partea oficialilor Peugeot, cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de la debutul primului 205 GTI. Începând cu anul viitor, noul Peugeot 308 GTI va fi capabil să se dueleze cu modele consacrate cum sunt Renault Megane RS, Opel Astra OPC şi Ford Focus ST.

Esential 270 de cai putere va oferi viitorul Peugeot 308 GTI.
Pentru asta, francezii au pregătit un pachet mai mult decât tentant. Este vorba despre o versiune ultra-potentă a motorului 1.6 turbo, regăsit în prezent pe mai multe versiuni, chiar şi pe 308 GT, unde oferă 205 cai putere. În cazul lui 308 GTI, motorul de 1.6 litri va livra un total de 270 de cai, adică aceeaşi putere pe care am văzut-o în urmă cu un an pe versiunea extremă Peugeot RCZ-R.

Alături de herghelia de sub capotă, Peugeot va oferi o suspensie revizuită, o configuraţie MacPherson pentru articulaţii, frâne noi şi o gardă la sol uşor mai coborâtă.

Interiorul va fi personalizat cu un volan nou, cu scaune sport şi inserţii cromate, în vreme ce la exterior un nou kit de caroserie şi o repoziţionare a LED-urilor vor sugera modificările de sub capotă.

Comentarii (8)

  • Suleyman Cunoscatoru
    1.6 si 270cp ? Hmm, ar fi un fel de A45AMG la clasa lui. Cred ca este si euro 6.
    Oare pana unde o sa ajungem in urmatorii ani ? Si consumurile pe hartie cel putin sigur sunt foarte bune.
    Cata evolutie.
    Ar fi timpul sa apara si G7 R de 400cp.
    14 4
  • ar fi culmea ca la prima aparitie sa bata meganul. eu nu cred asta
    4 5
  • Mishazaitev
    Ar fi interesant de stiut dava, prin suspensia usor revizuita se intelege si o suspensie spate independenta sau va exista in continuare puntea spate care, din punctul meu de vedere, este unul dintre putinele minusuri ale noului 308.
    2 1
  • mishazaitev
    dava = daca. scuze.
    0 0
  • sigur GTi? mai degraba R...
    2 0
  • Mitica
    @908
    Ma indoiesc ca au banii si interesul pentru 2 hot hatch-uri bazate pe 308. Au o singura "bestie" si ii vor da tot ce se poate.
    0 1
  • 308 R va fi nu GTI. e sigur lucru asta. bani au mitica nu e mare lucru sa dezvolte o versiune R precum RCZ R. au in spate Peugeot Sport.
    3 0
  • apropo am vazut 308 R la Paris expus. e superb
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru