Viitorul Pininfarina, in impas

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 08.08.2008
Moartea presedintelui Andrea Pininfarina a lasat compania italiana inconjurata de probleme si incertitudini.

Compania de design si creatie auto Pininfarina se loveste de incertitudini in ceea ce priveste viitorul acesteia dupa decesul presedintelui Andrea Pininfarina , survenit ieri in urma unui accident de motocicleta.

Afacerea administrata de familia Pininfarina a intrat deja in impas de cativa ani, dupa ce producatorii auto au inceput sa se orienteze spre productia proprie a modelelor speciale, externalizarea serviciului de productie fiind din ce in ce mai rara. Practic, Pininfarina a ramas cu trei modele foarte importante pe care le produce intern, Alfa Romeo Spider, Ford Focus CC si Volvo C70, lipsa activitatilor profitabile ducand la nevoia unei majorari de capital.

Recent, Pininfarina si producatorul francez de vehicule electrice Bollore au stabilit o colaborare in urma careia se va naste un model electric cu patru locuri construit de compania italiana cu ajutorul sistemelor tehnice electrice produse de casa franceza. Dupa moartea lui Andrea Pininfarina, planurile celor doua companii au fost insa date peste cap, discutiile dintre cele doua parti urmand sa continue pe alte cai.

"Am incredere totala in capacitatea acestei afaceri de a trece peste acest soc teribil", sustine Vincent Bollore, seful companiei cu acelasi nume.

via | Just Auto

Taguri: Pininfarina

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru