Viitorul Porsche Cayman va primi un motor turbo cu patru cilindri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.07.2011
Gama Porsche Cayman va integra un nou motor cu patru cilindri, preluat de la concernul Volkswagen, menit să deservească versiunea entry-level. Unitatea va fi introdusă şi pe Boxster.

Noua generaţie de Porsche Cayman se pregăteşte de debut, iar acesta va împărţi platforma cu viitoarele Boxster şi 911. Cele două modele vor debuta la Frankfurt în toamnă, iar modificările operate la nivelul platformelor care le echipează ar trebui să fie prezente şi pe Cayman. Prima modificare este la nivelul ampatamentului, care a fost mărit cu 60 de milimetri pentru a conferit mai mult spaţiu interior şi a mări stabilitatea la viteze mari. Ecartamentul a crescut şi el, dar distanţa dintre roţi şi marginile vehiculului a fost redusă, în vederea păstrării unei siluete anume şi conservării caracteristicilor de manevrabilitate.

În ceea ce priveşte motorizările, viitoarele Cayman şi Boxster au în faţă o serie motoare "potenţiale". Printre acestea se numără o versiune cu cilindree mai mare a actualului boxer cu patru cilindri, ceea ce ar reprezenta o unitate de 2.5 litri cu două turbine, menită să ofere 355 CP, în timp ce o versiune entry-level este "în cărţi". Acea versiune ar fi echipată cu un motor de 1.6 litri şi patru cilindri şi ar reprezenta succesorul moral al lui Porsche 356.

Potrivit unor surse, Porsche ar putea prezenta o versiue hibridă a lui Cayman în 2016.

Viitoarele Cayman şi Boxster au primit elemente de protecţie suplimentare în caz de coliziune, dar acest lucru nu le va afecta masa în mod negativ. Materialele utilizate de inginerii Porsche pentru structura modelelor Cayman şi Boxster le vor reduce masa totală cu aproximativ 15 kilograme faţă de generaţiile actuale, spun unele surse. La nivel estetic, cele două modele vor primi mici îmbunătăţiri aerodinamice, alături de câteva schimbări subtile de ordin estetic.

Via | EGMCarTech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru