Viitorul Tesla Model X ar putea deveni cel mai rapid SUV din lume

de Bogdan Mirică
Marti, 21.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla promite performanțe de invidiat pentru primul său SUV. Model X, așa cum a fost el botezat, ar putea deveni cel mai rapid SUV din lume, sprintul său de la 0 la 100 de km/h fiind comparabil cu cel al supercarurilor.

Tesla Model X nu va fi doar primul SUV pur electric din lume. Elon Musk, fondatorul companiei americane, își dorește ca Model X să fie și cel mai rapid SUV pur electric din lume sau chiar mai multe de atât: cel mai rapid SUV din lume.

Tesla pregătește mai multe versiuni ale modelului, însă cea mai puternică ar putea oferi performanțe demne de un adevărat supercar. Elon Musk a anunțat că modul de rulare ”Ludicrous”, instalat recent și pe Tesla Model S, va fi disponibil și pe Model X.

Tesla a îmbuntățit cu 10% performanța lui Model S P85D

Esential 3.3 secunde ar urma să fie timpul de accelerare al SUV-ului Model X până la 100 de km/h.
90 de kWh va fi capacitatea bateriei instalate pe versiunea de top a lui Model X.
Asta înseamnă că SUV-ul americanilor va putea garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h într-un timp record. În condițiile în care Model S va accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde, SUV-ul Model X va fi foarte aproape la capitolul performanțe: aproximativ 3.3 secunde.
Este un timp care îl va depăși pe cel al puternicului Porsche Cayenne Turbo S și care îl va transforma în cel mai rapid SUV din lume.

Viitorul Tesla Model X va beneficia de o baterie îmbunătățită, de 90 kWh, și va dispune de tracțiune integrală permanentă. La capitolul design, artificiul cel mai impotant va fi reprezentat de ușile cu deschidere de tip fluture.

Noul Tesla Model X își va face apariția în această toamnă, livrările urmând să demareze abia la începutul lui 2016. Modul de rulare Ludicrous, cel care va permite performanțele amintite mai sus, nu va fi disponibil chiar de la debut, el fiind așteptat câteva luni mai târziu.

via motorauthority

Comentarii (8)

  • Ramane de vazut ! Nu se va lasa Porsche asa usor....o sa apara noul Cayenne Turbo S si parca vad ca il bate mar !
    1 25
  • fa diferenta inte motor diesel/benzina si unul electric din punct de vedere cuplu-accelerare-turatie
    17 1
  • .....o sa bata lingatorii de masini germane care nu-si permeit nici macar modelul standard. Vezi ca Ferrari F50 face suta in 3.7 secunde, un Chayenne chiar si turbo S nu cred ca va bate nici macar acest timp, chiar daca actualul face in 4.1. Fizic vorbind, acceleratiile de sub 3 secunde sunt specifice motoarelor.
    5 13
  • @@unu
    Un indian Chayenne te face și mai rapid, în mai puțin de o secundă secundă. La ei te refereai, nu?
    12 10
  • Ieri am ajuns din urma in intersectie o Tesla, P85 parca. Nu era varianta de varf cu D sau S in nume. Asteptam sa intram pe o strada cu 2 benzi pe sens si cand am gasit un gol in traffic, am iesit amandoi, unul dupa altul. Deci baiatul a calcat-o la maxim si intr-adevar acceleratia e impresionanta. In afara de cauciucurile pe asphalt nu auzi nimic.

    Am tras si eu de batranica mea, de amorul artei, dar nu m-am putut tine de el :):) In realitate diferenta, chiar si de secunde bune in acceleratie, nu se simte atat de tare. Apoi am ajuns amandoi la 100km/h si cam asta a fost tot. O masina foarte faina si completa din toate punctele de vedere. Dimensiuni, performante, tehnologie, tot ce vrei.

    Sunt sigur ca si SUV-ul asta o sa fie un hit. Cel putin pe hartie arata fantastic.
    6 15
  • Design din anii '90.
    17 14
  • Pontiac Aztek varianta 2016.
    12 14
  • Ivanoff
    Dan Grecu, ce dracutz . Daca tot vb de ''liniutze'' mai bn ai comenta asta :

    https://www.youtube.com/watch?v=bS-omQzeSJc
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru