Viitorul Tucson va fi produs in Cehia

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 26.05.2008
Hyundai a anuntat modelele care vor iesi pe poarta uzinei din Cehia, printre ele numarandu-se si inlocuitorul lui Tucson.

Esential

200.000 unitati va fi volumul initial al uzinei Hyundai din Novosice, Cehia.

Hyundai va construi succesorul lui Tucson in noua fabrica din Cehia a constructorului coreean. Noul SUV este conceput momentan la centrul de cercetare si dezvoltare Hyundai din Coreea de Sud, dar urmatoarea generatie urmeaza sa primeasca si contributia centrelor similare ale coreenilor din Europa si din SUA. Inlocuitorului in gama al lui Tucson i-a fost atribuit deocamdata numele de cod LM si i-a fost fixata intrarea in productie la sfarsitul anului viitor.

“Acesta va fi un model complet nou”, spune Kun-Hee Ahn, presedintele Hyundai Motor Europa. Ahn a mai mentionat ca asamblarea noului SUV va fi facuta, cel mai probabil, in noua uzina pe care Hyundai o va inaugura in ianuarie 2009 la Nosovice,un oras aflat la 400 de kilometri est de Praga.

Noua facilitate a coreenilor a necesitat o investitie de 1.1 miliarde de euro si va avea un volum de productie anual de 200.000 unitati. Pana la lansarea noului SUV, Hyundai va produce in Cehia doua modele: i30 si un minivan nou de clasa medie aflat inca in stadiu de proiectare si cunoscut sub numele de cod YN. Hyundai doreste sa suplimenteze cu 100.000 unitati capacitatea de productie a uzinei din Nosovice prin introducerea ulterioara pe linia de productie a celui de-al treilea model, cel mai probabil inlocuitorul lui Tucson.

Via | Automotive News

Taguri: Hyundai, Tucson, i30

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru