Viitorul vehicul mini semnat de Opel va fi premium

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Opel intentioneaza sa lanseze un concurent pentru clasa mini, insa modelul urban se va pozitiona pe segmentul premium, urmand sa ofere o gama larga de optiuni de personalizare.

Opel se pregateste sa atace in urmatorii doi ani segmentul MINI, insa aceasta informatie este deja de domeniul trecutului. Constructorul german lucreaza in prezent la o versiune de serie a conceptului Trixx, prezentat in 2004, capabila sa rivalizeze cu nume consacrate din segmentul mini. Nu este insa vorba despre rivalii de masa pe care presa i-a vehiculat deja ci despre concurenti mult mai titrati, cum ar fi Mini.

Nick Reilly, presedintele Opel, a declarat recent ca viitorul model urban pe care nemtii il pregatesc, va incerca sa se pozitioneze pe segmentul premium. Omul care a readus in prim plan un proiect abandonat in urma cu sase ani, declara ca publicul este gata sa plateasca miia mult pentru o masina de oras bine finisata, cu materiale placute, care ofera optiuni de personalizare multiple.

"Am invatat sa facem bani cu masini mici in Asia", a declarat Reilly, referindu-se la noua generatie a platformei lui Corsa, asteptata sa se regaseasca si sub versiunea de serie a lui Trixx.

Opel isi pune sperantele in noul model pentru a obtine profit in urmatorii ani.

Reteta succesului ar urma sa includa un sasiu nou, combinat cu accesorii si elemente premium la interior. Sub capota ar urma sa se regaseasca si un tren de propulsie electric.

Reilly a spulberat si zvonurile privind un posibil joint-venture cu ceilalti constructori de top pentru dezvoltarea modelului mini. Opel nu va urma exemplul celor de la Fiat si Ford, care au creat impreuna Ka si 500, si nici pe cel al PSA si Toyota, care au colaborat la dezvoltarea lui 107, C1 si Aygo.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru