Vine iarna, bine-mi pare: Aston Martin prezintă DB11 Volante, versiunea cabrio a GT-ului din propria gamă

de Mircea Meşter
Vineri, 13.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Aston Martin DB11 Volante utilizează un motor V8 de 510 CP împrumutat de la AMG pentru a parcurge 0-100 km/h în 4.1 secunde. Cu 0.1 secunde mai mult decât omologul său Coupe.

Deși suntem în pragul iernii în Europa, mărcile de lux nu se sperie de frig și de efectele pe care l-ar putea avea anotimpul hibernal asupra clienților cabrioletelor. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este Aston Martin, care a ridicat astăzi cearșaful de pe cel mai nou model din propria gamă: DB11 Volante, versiunea cabrio a modelului care duce mai departe seria GT-urilor din gama DB. 

Noul Aston Martin DB11 Volante este primul model cabrio pe care Aston în oferă în propria gamă după eliminarea defunctului DB9 Volante și le va fi oferit clienților împreună cu un motor V8 de 4.0 litri împrumutat de la germanii de la AMG. La fel ca pe versiunea coupe, acesta dezvoltă 510 CP și transmite puterea spre puntea spate printr-o cutie automată cu opt trepte. Există și un diferențial cu alunecare limitată care are rolul de a păstra eventualele excese dinamice în cadru organizat. 

Elementul-cheie care diferențiază versiunea Volante de cea Coupe este plafonul din pânză care are nevoie de 14 secunde pentru a se deschide.

Operațiunea poate fi realizată până la viteza de 50 de kilometri pe oră sau, atunci când mașina este parcată, direct din telecomandă. 

Esential 180.000 de euro este prețul unui Aston Martin DB11 Volante. Cu circa 15.000 mai mult decât cel al versiunii coupe.
"Corpul" din aluminiu al sportivei britanice a fost modificat serios odată cu apariția plafonului textil, iar adăugirile structurale necesare păstrării unei rigidități torsionale ridicate și bifării unui nivel de siguranță  de top au așezat 115 kilograme peste masa proprie a lui DB11 Coupe. În aceste condiții, accelerația 0-100 km/h este și ea penalizată, însă cu foarte puțin: 4.1 secunde în loc de 4.0 secunde.

Motorul V12 al variantei de vârf DB11 Coupe nu este disponibil pe varianta Volante în momentul lansării acesteia.

Comentarii (1)

  • CRISTIAN
    Oda acestei DOAMNE (DB 11 Volante):

    Vine iarna, bine-mi pare!
    In gradina am ...Jaguare,
    As mai vrea si-un Aston Martin
    In fata caruia sa ma inclin/inchin,
    Ce sa fac, stimata Doamna,
    Era doar un vis ... de toamna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru