Volkswagen a lansat o mașină pe gustul elvețienilor: un Golf R de 360 de cai putere

de Bogdan Mirică
Miercuri, 07.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a vrut să profite de pe urma apetitului pieței elvețiene pentru cai putere. Așa că a lansat unul dintre cele mai puternice Golf-uri de serie. Este vorba despre ediția special Golf R360S.

Pentru că elvețienii ar cumpăra și un Trabant care sare de peste 300 de cai putere, Volkswagen s-a gândit să profite de pe urma acestui apetit pentru mașini puternice. Așa că a apelat la ajutorul tunerului de casă ABT și a dat naștere unui Golf R creat exclusive pentru piața din Elveția.

Modelul se numește Volkswagen Golf R360S și beneficiază de un propulsor care a fost modificat ușor de ABT. Unitatea de 2.0 litri a sărit astfel de la 300 la 360 de cai putere, de unde și numele ediției special. Cuplul motor a ajuns și el la 460 de Nm, iar asta ajută compacta să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 4.7 secunde, un timp similar cu cel al lui Ford Focus RS. Viteza maximă a crescut și ea de la 250 la 265 de km/h.

Clienții vor putea opta între o transmisie manuală cu șase rapoarte și una automată DSG cu șapte trepte, însă indifirent de opțiune vor primi în standard tracțiunea integrală.

Esential 360 de cai putere oferă noul Volkswagen Golf R360S.
220 de exemplare Golf R360S vor fi construite.
Din punct de vedere visual nu s-au schimbat foarte multe.
Noul Volkswagen Golf R360S vine cu o serie de linii de culoare neagră, care merg de-a lungul caroseriei la nivelul acoperișului și al portierelor. Nu lipsesc spoilerele noi, jantele de culoare neagră și logo-urile R360S.

Volkswagen a anunțat că va produce doar 220 de exemplare ale versiunii, dintre care 165 vor fi hatchback, iar restul de 55 vor fi break. 

Comentarii (3)

  • someone
    ciudat cum pt VW numai elvetienii au gusturi de astea, excentrice. oare mercedes pentru A45AMG in ce tari face sondajele?
    9 1
  • hazard
    ...si trebuia sa puneti poze si cu varianta break, sa-mi strice ziua. Abia am bani de o dacie si balesc la rachete de familie. Rusine!
    4 1
  • folosesc doar acceleratia masinii,,pana la 120 km la ora,,limita maxima pe autostrazile lor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru