Feedback

Volkswagen a livrat peste jumătate de milion de mașini în luna ianuarie la nivel global: nemții încep anul în scădere

Publicat Miercuri, 13.02.2019
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 5
Volkswagen a livrat peste jumătate de milion de mașini în luna ianuarie la nivel global: nemții încep anul în scădere - Poza 1
Volkswagen a livrat peste jumătate de milion de mașini în luna ianuarie la nivel global: nemții încep anul în scădere - Poza 2
În ianuarie 2019, Volkswagen a livrat la nivel global 515.500 de unități, în scădere cu 3.4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Nemții au înregistrat scăderi în Europa, SUA și China.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen începe anul într-un ritm ceva mai lent, iar conform raportului publicat de nemți, livrările din luna ianuarie au fost mai mici cu 3.4% comparativ cu aceeași perioadă din 2018. În ianuarie, nemții au livrat 515.500 de unități la nivel global.

În Europa, Volkswagen a început anul curent cu o scădere de 3%. În Germania, constructorul din Wolfsburg a livrat 39.300 de mașini noi în luna ianuarie, în scădere cu 9.2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, nemții și-au îmbunătățit rezultatul din ianuarie 2018 în Franța (+22.6%), Marea Britanie (+4.4%), Italia (+9.6%) și Spania (+6.6). 

Nici pe piața din SUA, Volkswagen nu a avut un început bun de an și a încheiat luna ianuarie cu o scădere de 6.7% (23.100 de unități livrate). Pentru moment, piața din China nu este una stabilă, iar în acest context, Volkswagen a raportat 287.900 de unități livrate în ianuarie, în scădere cu 3.1% față de aceeași perioadă din 2018.

"Așa cum era de așteptat, nu au reușit să egalăm sau să depășim performanța realizată în ianuarie 2018", a declarat Jurgen Stackmann, membru în cadrul Consiliului de Administrație Volkswagen.

În perioada următoare, nemții spun că se așteaptă să depășească a rezultatelor obținute în 2018, iar Passat facelift și T-Cross sunt două dintre modelele care vor juca un rol important în strategia Volkswagen.


Comentarii (5)

 • Ei, lasati, nu va-ngrijorati, vor reveni in forta odata cu noile lor vehicule electrice.. in 2037
  19 6
 • Costel
  nu ii niciun motiv de ingrijorare ,ii doar prima luna din 2019 ,vag rullzz
  5 11
 • Ioan: Cât costă un Volkswagen CC? Raspunde
 • 2018 a deschis o noua traditie: se recupereaza intre Craciun si Anul Nou
  3 5
 • Pai s-au legat frumos anul asta (2018) si a rezultat o vacanta de toata frumusetea , si na , ce sa faca lumea in vacanta de sarbatori ...isi cumpara un auto !
  3 3
 • Florin
  Exista “viața” si dincolo de gardul “VAG”.
  PS: M-am uitat si eu în curtea lor (si nu numai), nu am găsit ceva potrivit mie.
  6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru