Volkswagen a livrat primul exemplar al noii generaţii Passat

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat livrarea primului Passat de generaţie nouă unui client din Germania. Primul exemplar este un Passat Variant 2.0 TDI, livrat la sediul Volkswagen din Wolfsburg.

Volkswagen a început livrările generaţiei B8 a lui Passat, iar primul client al noului model a venit la sediul din Wolfsburg pentru ceremonia de înmânare a cheilor. Primul exemplar Passat B8 livrat unui client este în versiunea de caroserie Variant, are nuanţa ”Tungsten Silver Metallic” şi este motorizat de un 2.0 TDI de 150 CP. Nivelul de echipare ales de client este Comfort Line, iar lista de dotări opţionale include jante din aliaj cu nouă spiţe, pachetul de iarnă şi sistemul Media Infotainment Composition. Pe piaţa din România, versiunea 2.0 TDI 150 CP a lui Passat Variant Comfortline are un preţ de pornire de 28.550 de euro cu toate taxele incluse.

Noua generaţie a lui Passat are deja preţuri pentru piaţa din România, cea mai ieftină versiune costând 22.400 de euro cu TVA inclus. Cei de la Volkswagen oferă două verisuni de caroserie în gamă, sedan şi Variant, iar cele trei niveluri de echipare păstrează numele vechi (Trendline, Comfortline şi Highline), dar au dotări mai generoase.

Oferta de motorizări are trei propulsoare diesel şi patru unităţi alimentate cu benzină. În cazul motoarelor TDI, vorbim despre variante diferite ale aceluiaşi bloc motor TDI de 2.0 litri (150 CP, 190 CP şi Biturbo de 240 CP). În ceea ce priveşte motoarele pe benzină, există 1.4 TSI de 125 CP (exclusiv în echiparea de bază Trendline), 1.4 TSI de 150 CP, 1.8 TSI de 180 CP şi 2.0 TSI de 220 CP.

Noul Volkswagen Passat - primele imagini ale generaţiei B8

Urmareste Automarket
Passat, modelul de clasă medie al mărcii din Wolfsburg, are 41 de ani de la lansarea primei generaţii şi se bucură de platforma modulară MQB a concernului german.
Cea mai uşoară versiune a berlinei are 1.312 kilograme, ceea ce îl face pe noul Passat să fie cu până la 85 de kilograme mai uşor decât predecesorul său. Cu toate că este mai mic cu doi milimetri faţă de precedesorul său, noul Passat are un amptament mai mare şi se bucură de un interior mai spaţios şi un portbagaj mai generos.

Via WCF | Volkswagen

Comentarii (6)

  • foarte frumos...un break pentru o familie cu copil.

    Cel mai mult imi place cheia de la masina...vezi cum se gandeste VAG la fiecare client? In acest caz i-au dat o cheie cat un baros sa nu o inghita copilu'...
    48 8
  • noroc de astia de la vw ca mai folosesc chei, ca alti producatori nici nu mai pot sa faca astfel de ceremonii de inmanare a cheii saracii, ca au keyless go la masini ...
    19 24
  • as fi curios ce cuplu are motoschirtarasu ala de 1,4L si la ce turatie se obtin calutii aia.
    4 21
  • si keyles go cum dracu functioneaza
    9 7
  • e bine ca e facut la Wolfsburg ca altfel se strica ceva la ceremonie. na e facut pt Germania nu Romania
    9 6
  • Si al doilea exemplar cand se da?
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru