Volkswagen a prezentat hibridul Golf Twin Drive

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 27.06.2008
Volkswagen ataca segmentul hibridelor cu conceptul Golf Twin Drive care pare pregatit pentru productia de serie.

Esential

82 CP poate dezvolta motorul electric disponibil pe conceptul Volkswagen Golf Twin Drive

Volkswagen a dezvaluit conceptul Golf Twin Drive, un hibrid eficient care se poate reincarca cu energie electrica de la reteaua de curent. Conceptul reprezinta materializarea intentiilor celor de la Volkswagen de a intra pe piata automobilelor hibride.

Prototipul Golf Twin Drive beneficiaza de un motor electric de 82 CP si de o unitate turbodiesel de 2.0 litri care dezvolta 122 CP. Motor electric are o putere suficient de mare pentru a propulsa automobilul in oras, putand ajunge pana la viteza maxima de 120 km/h. Energia electrica este preluata dintr-un set de acumulatori pe baza de litiu-ion care pot fi incarcati rapid la prizele obisnuite din casa si permit automobilului o autonomie de 50 km.

Volkswagen Golf Twin Drive beneficiaza de tehnologia start-stop si de sistem de recuperare a energie la franare pentru eficienta maxima. Volkswagen va produce impreuna cu guvernul german, pana in 2010, o serie de 20 de exemplare ale noului hibrid bazat pe Golf V. Volumul de hibride este limitat pentru o mai usoara urmarire a exemplarelor in vederea imbunatatirii tehnologiilor utilizabile pentru un model cu zero emisii.

Via | Motor Authority

Comentarii (11)

  • cozappz
    Pret
    Daca o sa coste dublu decat un G6, degeaba. Pentru un pret comparabil, l-as lua, altfel...
    0 0
  • marius
    50 KM!!!- autonomie
    Speram sa nu fie adevarat autonomie a motorului electric de 50 km, jenant ...daca as fi guvernul german le-as da peste ochi cu ea cu tot, in vreme ce modele asemanatoare ajung cu autonomia la 250 km. Au pus 10 baterii de laptop si s-au dus sa faca poze...RUSINE, si mai vin si cu un turbo disel de 2.0 model ecologic pe naiba...PS vedeti ultimul episod Top Gear comparatie prius cu m3 !!! --deznodamant M3 aproape la fel de ecologic ca PRIUS...
    0 0
  • marius, tu nu ai inteles nimic din top gear, mai uita-te odata, totul sta in modul de a conduce o masina, cat despre twin drive, oricum e o idee mai buna decat prius, macar e diesel + electric, consumul mediu in conditii de sofat normale ar fi de 4, poate mai putin chiar
    0 0
  • marius
    tot 50 ramane
    RE:Am inteles testul de la top gear de prima data si cred ca nu intelegi ce vreau sa subliniez...DECI:
    1. Hibrid doar in primi 50 km!!! scuza-ma dar eu cred ca ai nevoie de mai mult.
    2. Program sustinut de guvernul german ... atata timp cat au luat cateva zeci de milioane de euro de la guvern putea sa fie mai mult electric decat diesel.
    3. Un consum de aproape 4 am eu fara hibrid un consum realist la un hibrid cu autonomie de 200 km este de sub 1 %...stiu asta sperie multa lume...dar e adevarat.
    4. Pana in 2010 vor lansate cel putin 4 vechicule electrice 100% cu preturi mai mici decat un golf 5 si autonomie de 200-250 km (ex MIEV).
    5. Sunt deacord cu tehnologia dar o autonomie de 200 km si un motor de 1000-1400 care sa ajute doar la incarcarea bateriei.
    Dupa mine asta e viitorul in caz in care companiile petroliere si guvernanti nu se mai baga sa "de-a o mana de ajutor" PS vezi Who Killed the Electric Car? pe youtube
    0 0
  • cozappz
    Tehnologie
    Tehnologia motorizarii electrice a autovehiculelor in momentul asta este de abia la inceput. Sunt de acord cu minim 200Km electric, pt ca atat fac pe zi maxim, deci tre sa ma tina o zi in oras fara discutii. Sunt de acord cu un motor de 2.0L Diesel de 320Nm/1500rpm pentru ca mai ies din oras si nu vreau sa ma rog de masina sa mearga. Si vreau un pret de maxim 25000E pt ca atat costa G5 in configuratia cu 2.)L diesel.
    In 2015 adica in 6-7 ani o sa vreau un autovehicul numai electric cu autonomie de 1000Km si cuplu de 320 la un pret maximal de 25000E. Pentru ce sa dau 35-40000 pe un Prius?
    0 0
  • Numai hibrid nu e asta.
    Nu mai dai 2-3 milioane pe un plin de motorina dar dai 4-5 milioane pe luna la curent.
    Mai bine s-ar apuca de facut carute astia de la VAG.
    Cand faceau japonezii hibride astia nici nu stiau ce-ia ala un hibrid
    0 0
  • NU mai aberati - gen COZAPPZ
    "In luna iunie, declarata Luna Verde la Toyota, autovehiculul hibrid Prius are un pret special de 23.123 euro, pret cu TVA inclus!" si asta de pe site-ul TOYOTA din Romanica.

    Asa le place mancatorilor de kkt romani, "Pentru ce sa dau 35-40000 pe un Prius?" se baga ca musca cacatii - referire la COZAPPZ uite un Prius e 23000 cu totul nu apropae dublu cum aberezi tu.
    0 0
  • teapa Toyota
    Probabil ca in SUA e declarat anul verde,pentru ca o Toyota Prius costa din ce am vazut eu pe situl lor,13500(21500 dolari) de euroi.Dar americanii sint cam saraci,iar noi sintem bogati in optica Toyota.O sa cumpar cind o costa si la noi la fel.
    0 0
  • Pt.BBB
    Mai BBB, vad ca esti plin de replici taioase la adresa Vw ! Sau japonezii au inventat cumva roata si nu stim noi ? Acum vreo 4-5 ani, abia daca vedeai o masina japoneza pe strada....iar acum brusc, sunt cei mai grozavi! Ia mai lasa-ne !!!
    0 0
  • Pai normal ca nu vedeai pe strada acum 4-5 ani pt ca romanii si acum mai merg cu caruta cu Boi si in conceptia romanului de rand nu exista masina mai buna ca VW golf. Asa ca lasa-ma cu replicile tale de scolarel, termina intai liceul apoi da de carnet, condu cateva masini si apoi da-ti cu parerea.
    0 0
  • Pt.BBB ...din nou
    Asculta "expertule", jigniri de la distanta poate oricine sa aduca, eu nu te-am jignit !!! In al doilea rand, ai fi surprins sa-mi cunosti varsta, iar in privinta diplomelor si ai nr.de km...sigur vei pierde din nou !
    Oricum este ultima oara cand imi pierd timpul cu cei ca tine pe acest site! Vad ca oricine poate scrie orice fara nici un fel de retineri.
    Apropo.... sunt convins ca mai ai putin cas in coltul gurii...100% !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru