Volkswagen a prezentat noua mașină dedicată Campionatului Mondial de Rallycross: Polo R Supercar oferă 570 CP și tracțiune integrală

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 21.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat noul Polo R Supercar. Modelul destinat Campionatului Mondial de Rallycross (WRX) oferă 570 de cai putere și are tracțiune integrală. Noul sezon WRX debutează în 14 aprilie în Barcelona.

Campionatul Mondial de Rallycross (WRX) este tot mai aproape de debut, iar echipele și constructorii implicați au început să prezinte noutățile pregătite pentru sezonul 2018. Volkswagen Motorsport și-a unit forțele cu echipa PSRX Volkswagen Sweden și aduc la startul sezonului un Polo R Supercar modificat conform regulamentelor FIA.

Modelul dedicat Campionatului Mondial de Rallycross oferă 570 de cai putere și dispune de un sistem de tracțiune integrală. Nemții vin cu o serie de modificări de caroserie menite să ajute și mai mult răcirea motorului în timpul cursei. În același timp, inginerii au proiectat o aripă spate nouă care acum oferă mai multe setări.

În 2017, PSRX Volkswagen Sweden a câștigat titlul pe echipe, în timp ce pilotul Johan Kristoffersson a devenit campion concurând cu un Polo R Supercar. Așa cum era de așteptat, echipa nu schimbă formula câștigătoare. În 2018, vom vedea la start două exemplare Polo R Supercar pilotate de Johan Kristoffersson și de Petter Solberg.

Campionatul Mondial de Rallycross debutează în 14 aprilie la Barcelona.

În acest sezon sunt programate 12 runde, iar calendarul include o cursă în Austin, SUA, dar și o etapă pe SIlverstone, Marea Britanie (o versiune modificată a circuitului).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru