Volkswagen a prezentat noul Touareg R: primul model plug-in hybrid din gama de performanță a constructorului german are 462 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 25.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Touareg R va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Noul SUV de performanță va fi echipat cu un sistem plug-in hybrid capabil să ofere un total de 462 de cai putere și 700 Nm.

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Touareg R. SUV-ul de performanță dezvoltat de constructorul german este echipat cu un sistem plug-in hybrid de propulsie și va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii martie.

Noul model dezvoltat de producătorul din Wolfsburg aduce o serie de noutăți atât la nivel estetic, cât și în dreptul echipamentelor disponibile la interior.

Volkswagen Touareg R: date esențiale

● În prezent, Volkswagen oferă în gama Touareg un motor pe benzină de 340 CP și trei versiuni diesel, varianta de top fiind echipată cu un V8 TDI cu 421 de cai putere. Noul Volkswagen Touareg R mizează pe un sistem plug-in hybrid de propulsie. Acesta este format dintr-un motor pe benzină V6 de 3.0 litri care dezvoltă 340 de cai putere și un motor electric capabil să ofere 136 de cai putere. În total, sistemul PHEV dezvoltă 462 de cai putere și 700 Nm. 

● Resursele sistemului de propulsie sunt gestionate de o cutie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

● Pentru a "ține în viață" motorul electric, Volkswagen a pregătit o baterie cu o capacitate de 14.1 kWh.

Pentru moment, reprezentanții constructorului german nu au oferit detalii cu privire la autonomia electrică, dar surse apropiate companiei spun că Touareg R ar urma să poată parcurge până la 50 de kilometri cu un "plin" al bateriilor. Spațiul dedicat pasagerilor nu a fost afectat prin integrarea pachetului de acumulatori, însă volumul portbagajului va fi mai mic comparativ cu cel al unui Touareg echipat doar cu un motor cu ardere internă (610 litri, valoare menționată de voci apropiate Volkswagen). 

● Volkswagen Touareg R ar urma să poată accelera de la 0 la 100 km/h în circa 5 secunde (valoare neconfirmată), în timp ce viteza de top va fi limitată electronic la 250 km/h. În modul electric, SUV-ul de performanță va avea o viteză de top de 140 km/h.

● Noul SUV dezvoltat de constructorul german propune mai multe moduri de rulare: Eco, Comfort, Normal, Sport, Offroad, Snow și Individual. Totodată, apar și modurile E-Mode (exclusiv electric) și Hybrid (îmbină resursele motorului termic cu cele ale motorului electric pentru un condus eficient). În cazul în care clienții comandă pachetul Off-Road, Touareg R va integra și modurile Gravel și Sand. 

● Standard, Volkswagen Touareg R va fi echipat cu instrumentarul digital de bord cu diagonala de 12 inch și cu un sistem de infotainment cu ecran tactil cu diagonala de 15 inch.

● Odată cu lansarea lui Touareg R, Volkswagen introduce și o versiune îmbunătățită a sistemului Travel Assist.

Acesta funcționează până la viteze de 250 km/h (inițial putea fi activ până la 210 km/h) și mizează pe informațiile primite de la sistemele Adaptive Cruise Control și Lane Assist, astfel încât SUV-ul să aibă un comportament semi-autonom în anumite situații de trafic. 

● Volkswagen Touareg R va fi echipat cu spoilere noi, prize de aer mai mari, accesorii de caroserie de culoare neagră și jante cu diametrul de 20 de inch (opțional, nemții oferă și versiuni de 21 și 22 de inch). Caroseria va putea fi comandată în nuanța Lapiz Blue Metallic. 

● Pentru interior, nemții au pregătit următoarele noutăți: inserții din aluminiu Silver Wave pentru planșa de bord, o consolă centrală cu elemente noi, scaune îmbrăcate în piele cu logo-ul R cusut pe tetiere, un volan nou și praguri iluminate.

Comentarii (7)

  • fan skoda
    WOW ! Ce SUV puternic ! SUV-FULL SIZE PHEV rapid, putenic si de teren. 610 litri Touareg PHEV versus 810 litri Touareg. Bateriile inghit ceva spatiu in portbagaj. Arata suberb si foarte agresiv acest Touareg. Este foarte dotat si 50 km full electric. Pentru familiile bogate acest SUV este excelent.
    8 11
  • ACE - Craiova
    Site-ul spaniol de mai jos face vorbire despre o autonomie pur electrica de numai 43 km WLTP.....la Salonul Auto de la Geneva 2020 se vor dezvalui detaliile complete...

    https://www.diariomotor.com/noticia/volkswagen-touareg-r-2020/
    10 3
  • fan skoda
    WOW, super dizain cum a zis si clona mea de mai sus. Intradevar, putere spatiu, PHEV este fix ceea ce trebuie mai ales familiilor de pe marte. Cu atat mai mult venusienilor care dupa cum am citit eu pe net au si munti pe acolo.
    Super SUV.
    4 3
  • Clique
    462 CP și-n realitate mergi cu maxim 100 km/h pe șosea.
    5 secunde suta, de parcă ai concura la raliuri sau cu supercaruri...

    Fițe. fițe și din nou fițe....

    Nu văd rostul atâtor cai putere....
    5 2
  • fan skoda
    @clona

    Razi de mine ?!! Faci glume proaste !!? Atunci taci !
    0 6
  • @clique
    Nu sunt tot timpul fite. Unii soferi chiar stiu ce sa faca cu 400CP.
    Probabil si tu ai invata daca ti-ar arata cineva.
    Trabantul atingea 100km/h cu 26CP. Sa ramanem aici?
    Nu vezi rostul pentru ca nu ai condus niciodata o asemenea masina.
    Din cauza asta mi-e mila de tine.
    0 3
  • fan skoda
    Bine, recunosc, glumele sunt bune, eu sunt .. rau
    Daca ma uit mai bine la tuarecu asta, grila aia neagra din fata zici ca e neterminata, parca au uitat sa-i puna ceva intre liniile alea orizontale, se vede toate alea pe acolo. Daca era firma mea nu se intampla asa ceva
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru