Volkswagen a primit acordul să vândă din nou modele diesel în Statele Unite, după o pauză de 18 luni

de Bogdan Mirică
Vineri, 31.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a primit acordul Agenției Americane de Mediu să vândă din nou mașini diesel în Statele Unite. Pentru moment, germanii vor vinde doar mașinile produse în 2015 și blocate atunci din cauza scandalului.

În 2015, imediat ce scandalul Dieselgate a izbucnit în Statele Unite, Volkswagen s-a văzut în situația în care toate mașinile sale diesel de pe piața americană au fost oprite de la comercializare. O interdicție care a rămas în vigoare până astăzi.

Volkswagen va reîncepe să vândă dieseluri în SUA după o pauză de un an și jumătate. A primit acordul Agenției Americane de Mediu (EPA) și va putea să comercializeze chiar și exemplarele din 2015, blocate atunci de autoritățile americane.

Bineînțeles, condiția comercializării este de a revizui motoarele diesel de 1.6 și 2.0 litri cu metodele agreate deja de EPA. Asta înseamnă un update al software-ului, dar și noi componente care vor deveni disponibile abia anul viitor.

Urmareste Automarket
Aprobarea comercializării vizează 67.000 de mașini diesel produse în 2015 și trimise în SUA: Dintre acestea, 12.000 sunt în inventarul dealerilor.
De asemenea, vor fi revândute și mașini diesel cumpărate de Volkswagen de la clienții americani care au cerut despăgubiri.

După ce va termina cu acest stoc, Volkswagen nu plănuiește să le ofere americanilor motorizări diesel noi, regăsite în prezent pe modelele vândute în Europa. Germanii se gândesc să se reîntoarcă cu acest tip de motorizare după anul 2018, chiar dacă înainte de Dieselgate 20% din vânzările brandului în SUA erau versiuni diesel.

Comentarii (3)

  • Ha,ha,ha! Adica americanii vor inghitii vrajeala asta??!!? Cum sa cumperi o masina care a stat 2 ani, la pret de noua? Ce , alea nu au elemente de cauciuc care prezinta imbatranire, sau motoarele care nu au mai pus uleiul in miscare , cam cum vor porni la prima cheie? Ca doar nu o sa le invarta pistoanele manual.....
    2 2
  • caterinca
    pe alea vechi, recumparate le pot aduce in Romania.

    romanul de rand inca nu are tv sau net acasa, tot in 2004 a ramas, deci se vand oricand.

    cand cresc mare vreau sa fiu proprietar de forum vw. o gramada de accesari, bani din clickuri, caterinca.
    4 4
  • disclaimer
    si cand ma refer la 2004, ma refer la ultimul an cand vw a facut masini cu simt de raspundere, tancuri fiabile.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru