Volkswagen a produs în India maşina cu numărul 100.000

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 10.07.2011
În 2009, Volkswagen deschidea prima uzină din India. În doar doi ani, constructorul german a reuşit să producă 100.000 de vehicule şi să mai inaugureze o altă uzină în statul asiatic.

În luna martie 2009 constructorul german Volkswagen inaugura o fabrică în Chakan, India. În doar un an şi trei luni, fabrica asiatică reuşeasă să ajungă la borna cu numărul 10.000, iar la începutul acestui an, pe poarta uzinei din India păşea automobilul 50.000. În doar jumătate de an numărul vehiculelor produse s-a dublat, şi astfel, pe 8 iulie germanii au sărbătorit borna cu numărul 100.000.

Mai mult decât atât, Volkswagen a mai deschis o fabrică în India în Aurangabad. În prezent, cele două uzine Volkswagen din India produc modelele Polo, Vento, Jetta, Fabia şi Yeti, iar în 2012, germanii vor să mai introducă pe linia de producţie încă două maşini. De reţinut, este faptul că Audi A4, A6 şi Q5, modele care sunt asamblate la Aurangabad nu fac parte din cele 100.000 de vehicule care au părăsit India în ultimii doi ani.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (3)

  • Marius
    VW
    Oameni buni, strategia VW este pe cat de simpla pe atat de practica. VW merge in parteneriat cu sora de lux Audi si copiaza de la acestia aproape totul, dar la un pret mai accesibil. Astfel, ai design simplu si foarte bun, ai tehnica simpla si durabila, ai platforme comune, ai motoare comune, ai preturi bune, ai de unde alege din foarte multe modele. In plus nemtii au punctat bine si la motorizari diesel, la care sunt adevarati specialisti. Viata e facuta din fapte facute si nu din fapte visate, si iata rezultatul - VW vinde foarte bine.
    Or sa spuna multi ca intreaga lor gama este clonata si ca nu mai fabrica masini durabile ca in trecut. E normal sa ai multe masini identice, mai ales cand esti constructor de masini de masa si ai o droaie de modele. Si este si mai normal sa nu se mai produca masini care sa te tina o viata intreaga din moment ce asta e tendinta in ziua de azi.
    5 3
  • marius.de
    Vai de masinile alea facute de tigani,rromi nenorociti....
    o fi tehnica germana dar tot un haulesbaules o aplica s-au nu ca" lasa ca merge si asa..."
    3 2
  • da sigur..
    @Marius
    tehnologie durabila, preturi bune... din ce film vbesti baiatule?!
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru