Volkswagen analizează vineri planul de restructurare: Audi și Porsche, sub presiune să reducă costurile

de Daniel Popescu
Joi, 03.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va analiza vineri o serie de măsuri cu privire la restructurarea companiei în lumina scandalului Dieselgate, iar Audi și Porsche vor fi presate să reducă semnificativ costurile.

La mai bine de un an de la izbucnirea scandalului Dieselgate, Grupul Volkswagen este pe punctul de a decide concret modul în care se va restructura pentru a merge mai departe.

Potrivit unor surse citate de agenția de presă Reuters, consiliul de administrație se va reuni vineri, 4 noiembrie, pentru a discuta despre numeroasele metode prin care intenționează să reducă costurile. Oficialii vor trebui să stabilească modul în care grupul își va reduce cheltuielile cu 3.7 miliarde de euro până în 2021, potrivit unui anunț anterior făcut de Herbert Diess, șeful brandului Volkswagen.

Urmareste Automarket
Potrivit primelor informații, cele mai afectate de restructurare vor fi brandurile Audi și Porsche, care vor fi nevoite să reducă drastic costurile. De altfel, Audi și-a anunțat deja retragerea din Campionatul Mondial de Anduranță, iar presa a relatat despre renunțarea la dezvoltarea de concepte, tehnologii sau chiar la platforma MLB.
Pentru moment, la nivelul Porsche nu se cunosc repercursiunile restructurării.

Pe de altă parte, planul de restructurare va fi dificil de stabilit ca urmare a faptului că sindicatul muncitorilor din cadrul Volkswagen ocupă aproape jumătate din locurile consiliului de administrație și se opune reducerilor masive de personal, solicitând în schimb cote prestabilite pentru producția de mașini și direcționarea investițiilor pentru mașini electrice către fabricile din Germania. Planul de restructurare urmează apoi să fie adoptat oficial în cadrul unei întâlniri programate pentru 18 noiembrie.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Nu mar mira ca influenta reducerii de costuri sa aiba ca scop modelele de serie. Deja la unele modele Audi s-au redus consistent costurile , luand din toate poartile cate ceva.
    11 3
  • andi77
    Sa nu se trezeasca ca le scade si calitatea de fabricatie cu reducerile lor.
    13 3
  • Gorgoro
    @all

    Haudiu a redus deja costurile la modele ca : q2,q3,a1,a3,tt ,a4 folosind deja solutii mai putin conventionale ca puntea rigida si scaune fara sustinere laterala pe versiunile de sub 200 cp . La Porsche la fel Boxster si Cayman nu mai ofera nici ecran multimedia si nici A/C cica pt ''reducerea greutatii'' , eu cred ca mai de graba a costurilor.
    4 13
  • Nu era vorba ca din 2017 VW va oferi niste masini extrem de calitative din epoca Golf 4 ca sa isi recastige clientela plecata din cauza nocivitatii ?
    8 2
  • @andi77
    Nu cred ca pot sa mai scada calitatea, trebuie macar sa poti sa pleci cu masina din showroom inainte sa pice ceva.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru